Še druga okrepitev dneva: v Celje prihaja še Rus

Nogomet 14. Feb. 202216:54 > 17:53
Delite:
Foto: NK Celje

Nogometni klub Celje sporoča, da je sklenil sodelovanje z ruskim branilcem Grigoryem Morozovom. 27-letni nogometaš, ki se enako dobro znajde na obeh bočnih položajih v obrambi, tuji pa mu nista niti krilni poziciji, je s klubom sklenil sodelovanje do konca junija 2024.

“Počutim se izjemno. Sem zelo vesel in motiviran. O tem priča tudi dolgotrajna pogodba, saj imam velike načrte v Celju. Všeč mi je projekt, ki so mi ga predstavili odgovorni v klubu, prav tako mi je všeč način razmišljanja in delovanja trenerja Simona Rožmana, s katerim sem pred prihodom veliko komuniciral,” je za spletno stran kluba dejal Morozov, ki je trikrat oblekel tudi dres mlade ruske reprezentance

V Celje prihaja tudi po priporočilu nekdanjih soigralcev. “O slovenski ligi sem se pogovarjal z nekdanjim soigralcem pri Ufi, Bojanom Jokićem, ki je legenda slovenskega nogometa, in Jako Bizjakom, ki sta o slovenski ligi povedala veliko dobrega. Mislim, da Celje predstavlja odlično priložnost zame,” je še dodal.

Pet sezon nepogrešljiv del moskovskega Dinama

Grigory Morozov je nogometno izobrazbo pridobil v akademiji Yurya Konopljeva, kasneje pa preko akademije Togliatii pri osemnajstih letih podpisal za drugo ekipo moskovskega Dinama. V sezoni 2014/15 je postal član prve ekipe, katere nepogrešljivi del je bil naslednjih pet sezon. V tem obdobju je zbral 119 nastopov in s klubom zaigral v kvalifikacijah za Ligo Evropa.

Lansko sezono je Morozov preživel na posoji pri Ufi, v jesenskem delu letošnje pa je za drugo ekipo Dinama v drugi ruski ligi zbral sedem nastopov.

Komentari

Vaš komentar