Sikošek in Sirk: NK Maribor je kot tujina

Nogomet 7. Jun 202111:51
Gregor Sikošek in Rok Sirk. Foto: Sportklub.si

NK Maribor je v priprave na novo sezono vstopil z dvema novima igralcema. V štajersko prestolnico se je vrnil Rok Sirk, ob tem pa je vijoličaste okrepil še bočni branilec Gregor Sikošek.

Novinca sta se sedmi sili predstavila na prvi novinarski konferenci v novi sezoni. Gregor Sikošek se je v Maribor preselil kot prost igralec, potem ko je v zadnji sezoni igral za Domžale, Rok Sirk pa se v slovensko ligo vrača po neuspešni epizodi na Poljskem.

Vtisi so super. Maribor je zelo organiziran klub. Cilj v Mariboru je vedno zmaga. Upam, da bomo to uspeli uresničiti. Ciljamo na prvo mesto v ligi, isto velja za pokal, upam pa, da nekaj naredimo tudi v Evropi,” je najprej povedal Sikošek, Sirk pa dodal:

Po štirih letih sem spet v Mariboru. Ob povratku sem se poočutil, kot da sem bil še včeraj tukaj. Zelo sem srečen. Dve leti sem bil v tujini, pridobil sem nekaj izkušenj. Ni se izteklo po željah, ampak to je to. Cilji z Mariborom so visoki.

Predstavitev novincev v NK Maribor:
Gregor Sikošek, 27 let, levi bočni branilec, dosedanji klubi: NK Brežice, NK Krško, FC Koper, Bröndby (Danska), Silkeborg (Danska), NK Domžale. Vrednost na Transfermarkt.de: 350.000 evrov.

Rok Sirk, 27 let, napadalec, dosedanji klubi: NK Maribor, NK Malečnik, NŠ Mura, Zaglebie Lubin (Poljska), Radomiak (Poljska). Vrednost na Transfermarkt.de: 300.000 evrov.

Konkurenca v napadu je trenutno okrnjena, medtem ko ima Sikošek na levi strani obrambe vsaj dva igralca, ki so odkrito želita čim več minut. To sta Vid Koderman in Ignacio Guerrico. Predvsem Koderman je v finišu prejšnje sezone navdušil, kar je opazil tudi Sikošek.

Spremljal sem Vida. Res je dobro odigral. Sam lahko igram na več položajih, kar verjetno velja tudi zanj. Upam, da se bomo uskladili in da bomo uspešni.

Maribor je obema velik izziv in neke vrste ‘tujina’

Novi levi bočni branilec Maribora je zelo vesel, ker že od prej pozna trenerja Simona Rožmana. To mu bo vsekakor olajšalo prilagajanje na novo okolje.

Zelo sem vesel. Poznam Rožmanov način dela, vem, kaj želi od igralcev. Pomaga tudi dejstvo, da sem pod njim v preteklosti že dobro igral. Vsekakor bo lažje. Ko prideš v nov klub, nikoli ne veš, kaj bo trener zahteval in kako bo potekalo delo,” o Rožmanu razkriva Sikošek, ki je prepričan, da je prestop v Maribor moč enačiti s prestopom v tujino:

Maribor jemljem kot tujino, ker mislim, da je nivo nad drugimi slovenskimi klubi.

S tem se strinja tudi napadalec Sirk, ki je zadnji dve sezoni igral za poljski klub Zaglebie Lubin. 27-letnik, ki je pred odhodom na tuje v dresu Mure v dveh zaporednih sezona dosegel po 15 golov, je bil v prejšnji sezoni natančen samo dvakrat. Zaradi slabe statistike na Poljskem je med mariborskimi navijači kar nekaj tistih, ki dvomijo, da je Sirk okrepitev v pravem pomenu besede.

Normalno je, da so ljudje skeptični. Za mano nista dobi sezoni. Težko je povedati, kaj je šlo narobe. Po prvem mesecu mojega prihoda sta se menjala trener in športni direktor. Na Poljskem sem bil dve leti, mislim pa, da je Maribor na višjem nivoju kot marsikateri klub v tujini. Najprej bi se rad izkazal, nato pa bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost,” razmišlja Sirk, ki je za prvo ekipo Maribora v preteklosti odigral dve tekmi, a na njima ostal brez gola.

Ekipa Maribora je bila na prvem treningu v sezoni 2021/22 zelo okrnjena. Vadilo je vsega 19 igralcev. Repas, Matko, Martinović, Koderman, Gorenak, Pridgar, Rec ter Klampfer imajo zaradi reprezentančnih akcij nekaj dodatnih dni premora, odpisana Dervišević in Peričić pa na podaljšanem dopustu ob pomoči športnega direktorja Marka Šulerja še naprej iščeta nov klub.

Komentari

Vaš komentar