Smeh je pol zdravja: Bogatinov ni imel prav, “graja” za Drobneta (VIDEO)

Nogomet 30. Avg 202312:29 0 komentarjev

V 2. oddaji nove sezone Pod prečko so se dotaknili štiri dogodkov, ki so bili potrebni dodatne obrazložitve. Kaj je ugotovil Damir Skomina?

Najprej je bila tema pogovora dosojena enajstmetrovka v prid Maribora na tekmi z Domžalami. Danijel Šturm je ostro naletel na Marina Laušića. Spraševali smo se, če sploh gre za prekršek in če je bil prekršek v kazenskem prostoru. Skomina je prikimal sodnikom.

Šlo je tako za prekršek kot tudi kazenski udarec, saj je bil ta strojen na liniji kazenskega prostora. “Odlična intervencija VAR. Ravno za te primere ga tudi imamo,” je poziv Mihaela Antića, ki je sedel v VOR sobi, in glavnega sodnika Radeta Obranovića, ki je po ogledu posnetka spremenil odločitev, pohvalil Skomina.

VAR je svoje delo dobro opravil tudi pri strelu mariborskega napadalca Beharja Fete. Obrenović je pokazal na belo točko, počasni posnetek pa je pokazal, da je branilca rumenih Nermina Hodžića žogo zadela v glavo in ne v roko, kot se je ob vsem kriljenju sprva zdelo. Druga kljukica Skomine za delivce pravice v Ljudskem vrtu.

V udarcu Argentinca ni bilo dovolj sile

V nadaljevanju je sledila selitev v Stožice na tekmo med Olimpijo in Celja. Dotaknili so se prekrška Agustina Doffa, ki je z roko po obrazu udaril Nina Koutra. Argentinec je dobil rumeni karton, bi moral celo rdečega? Skomina je dejal, da je bila sila udarca Doffa premajhna, da bi bil izključen.

Dodal pa je: “Če bo sodnik pokazal rdeči karton, VAR ne bi mogel intervenirati, saj lahko najdemo tudi argument, zakaj je bil udarec dovolj za rdečo kazen, osebno pa menim, da gre v tem primeru za opomin in ne izključitev.”

Kdo je koga pohodil?

Za konec so pokomentirali sodnikov dodatke na tekmi v Domžalah med Radomljami in Bravo. Šiškarji so vodili z 2:1, ko naj bi Matija Kavčič storil prekršek nad kapetanom mlinarjev Sandijem Nuhanovićem. Naš gost, trener Radomelj Oliver Bogatinov je bil prepričan, da so sodniki naredili napako, saj niso videli, kako je Kavčič pohodil Sandija.

Po večkrat oglednem posnetku so vsi v studiu ugotovili, da je bilo ravno obratno,  na koncu pa je svoje prepričanje s težkim srcem spremenil tudi Bogatinov, v studiu pa so vse skupaj pospremili s smehom.

NK Bravo Prva liga Telemach Aleš Arnol Matija Kavčič

Drobne ni gledal uvodne oddaje in se uštel

Sodniški pogled se je končal z opazko trenerja Rogaške Oskarja Drobneta. Voditeljema je očital, da Skomini niso pokazali posnetka napačno dosojenega prekrška s tekme Rogaške in Celja, ko je bilo še 0:0.

Resnica je, da se je to zgodilo že v prvi oddaji nove sezone, voditelj oddaje Dejan Obrez pa je Drobeta pograjal. “Graja za vas, da kot prvoligaški trener ne spremljate naše oddaje,” je dejal Obrez, Drobne pa se je branil, češ, da ni vedel, kdaj se bo ekipa snovalcev oddaje vrnila z dopusta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!