So sodniki Olimpiji pogledali skozi prste? (VIDEO)

Nogomet 24. Okt 202311:55 1 komentar

Nekdanji najboljši mednarodni sodnik Damir Skomina je v priljubljeni rubriki sodniški pogled komentiral morebitno roko igranje v kazenskem prostoru Olimpije, ki je razburilo Domžalčane. Kaj je povedal?

Damir Skomina je imel na pladnju kar nekaj primerov morebitnih sodniških nejasnosti, prav v nobeni pa ni našel napake. Še za največjo je označil posredovanje VAR na tekmi v Rogaški, ki je sodniku namignil na morebiten rdeči karton igralca Rogaške. Skomina prikima odločitvi, da je šlo le za rumeni opomin in dodal, če bi bil sam v VOR sobi, na “zaslišanje” ne bi poklical glavnega sodnika.

Več dilem je šlo pri dogodku v Domžalah, ko je šlo za morebitno igranje roke vezista Olimpije Petra Agbe. Nigerijec je v obrambni akciji kar trikrat igral z roko, a glavni sodnik Slavko Vinčić ni niti pomislil na to, da bi pokazal na belo točko v korist Domžal. Enakega mnenja je bil tudi Skomina, ki je poudaril, da se je Agba o padcu lovil, v nadaljevanju pa z roko ni naredil nikakršnega nepravilnega giba.

Z njim se ni povsem strinjal legendarni igralec Maribora Amir Karić, ki je povedal, da so do zdaj mnogi sodili enajstmetrovke še za veliko manjše kršitve. “Ta žoga bi šla mimo, če te roke ne bi bilo, za njim stoji domžalski nogometaš, ki je pred igralcem Olimpije. Možnost neka je, zato sem prepričan, da bi to moralo biti igranje z roko,” je dejal Karić.

Damir Krznar in Amir Karić
Damir Krznar in Amir Karić FOTO: Uroš Skaza

Novopečeni trener Celja Damir Krznar je dodal, da se strinja, da Agba ni imel namena igrati z roko, ga pa skrbi, da bo naslednjič na kakšni drugi tekmi, v drugi ligi, to enajstmetrovka. “Kriterij bo vedno težava,” je prepričan Krznar.

“Ko sem bil sam sodnik, sem se vedno skušal postaviti v kožo nogometaša in se vprašal, kaj bi sam naredil. Agba ima v padcu lahko roko le tam, kjer jo je imel. Ves čas se skuša izogniti igranju z roko, zato mislim, da to ni nekaj, kar bi bilo v interesu nogometa, da se kaznuje,” je prepričan Skomina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje