Tabor posnemal Muro in pripeljal zanimivega nogometaša

Nogomet 25. Feb 202218:01 > 18:05 0 komentarjev
Alen Korošec z dresom Tabora. FOTO: facebook/nktabor.si

Sežanski Tabor je naznanil šesto, zadnjo zimsko okrepitev, in v svoje vrste zvabil 20-letnega Alena Korošca, ki je nazadnje igral za Nafto. Lendavčani so za mladega upa pod nosom obrisali na podoben način, kot je Olimpija pred kratkim ostala brez Mihe Kompana Breznika, ki zdaj igra za Muro.

Alen Korošec je še v prejšnji sezoni igral za Bistrico v tretji slovenski ligi, potem pa lansko poletje prišel v Nafto, se ekspresno uveljavil v drugi ligi, zdaj pa naredil še en preskok. Seli se v prvoligaško druščino, po novem bo igral za Tabor.

Sežančani so ga pripeljali brez odškodnine, za potrditev prestopa pa so se trudili kar nekaj časa, saj v Lendavi Korošca, ki je v prvem delu sezone zbral 16 prvenstvenih nastopov, niso želeli kar tako spustiti iz rok.

Na koncu so ga morali. Z njim namreč niso imeli sklenjene profesionalne pogodbe, zato so v Lendavi ostali praznih rok.

Spomnimo, podobno se je pred kratkim Olimpiji zgodilo z mladim branilcem Miho Kompanom Breznikom.

Dušanu Kosiću bo na voljo takoj

“Tako ekipa kot strokovni štab sta me lepo sprejela, pogoji za trening so super. Želim si, da bi obstali v prvi ligi. Rad pa bi se zahvalil tudi Nafti, da mi je to omogočila,” je po podpisu pogodbe do leta 2024 povedal Korošec, ki se bo ekipi Dušana Kosića priključil nemudoma, saj je z njo že nekaj časa treniral.

Tabor je z 20 točkami z 22 tekem trenutno na predzadnjem mestu Prve lige Telemach, v prvih dveh spomladanskih krogih pa je osvojil točko, potem ko je najprej remiziral z Domžalami in potem izgubil proti Olimpiji.

Sežančani bodo s prvenstvom nadaljevali v soboto, ko jih čaka gostovanje v Ljudskem vrtu pri Mariboru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!