Tarča Maribora iskreno o veliki prelomnici kariere

Nogomet 15. Jan 20249:10 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Na prelomnici kariere smo se pogovarjali z Žigo Repasom, talentiranim vezistom Domžal, ki je pol leta pred iztekom pogodbe z rumeno družino tarča NK Maribor.

V zadnjih mesecih je Žiga Repas izginil z radarja slovenske nogometne javnosti. Od 30. septembra je odigral le 24 prvenstvenih minut na novembrski tekmi proti Kopru, sicer pa je bil v Domžalah postavljen povsem na stranski tir. Razlog? 22-letnik s klubom naj ne bi želel podpisati nove pogodbe, aktualna se mu izteče s koncem sezone.

“Trenutno treniram v Domžalah, vse poteka normalno. Začeli smo s pripravami, za to obdobje je prisotne nekaj utrujenosti sicer pa vse poteka po ustaljenem ritmu,” ob našem vprašanju, kje je in kaj počne v teh dneh, uvodoma pove vezist rumene družine.

Žiga Repas. Foto: Aleš Fevžer

V prihodnost peljejo tri poti

Nekdanji mladinski reprezentant Slovenije se je znašel na prelomnici kariere. Prihodnost za zdaj ostaja zavita v meglico, mladenič se je znašel na razpotju, ko v nadaljevanje nogometne kariere peljejo tri različne poti.

“Situacija je zame zagotovo nekaj novega. Rad bi naredil korak naprej, kaj pa bo, ne vem. Vem, da obstaja določeno zanimanje. Upam, da najdejo skupni jezik z zainteresiranimi klubi. Četudi pa se nič ne zgodi bom, kot vselej, stoodstotno osredotočen na to, da pomagam Domžalam do čim boljših rezultatov. Govoril sem s športnim direktor Matejem Oražmom, ni izključeno niti, da ostanem v klubu. Kot pravim, ne glede na to, kaj se zgodi, bom na igrišču vedno dal vse od sebe,” poudarja naš sogovornik.

Kdo bo prepričal Žigo Repasa? FOTO: Aleš Fevžer.

V Maribor ga vleče poseben razlog

Pisali smo že o tem, da se za Repasa v tujini zanimata italijanska Reggiana in nizozemski Den Haag, slabo varovana skrivnost je, da se je 22-letnik znašel tudi na radarju NK Maribor, za katerega igra njegov brat Jan Repas, ki je bi v mesecu decembru tudi najboljši posameznik Prve lige Telemach.

“Drži, zanimanje iz Maribora obstaja. Kaj je boljše zame, ali Maribor ali tujina, te odločitve še nisem sprejel, obe možnosti sta dobri. Je pa Maribor velik klub, zagotovo še bolj zanimivo vse skupaj, ker tam igra Jan. Ampak pustimo se presenetiti, ostalo je še kar nekaj časa do konca prestopnega roka,” ostaja miren Žiga Repas.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!