Tavares na berglah: Hudo mi je, pomagal bom z energijo

Nogomet 30. Sep 202116:56 > 17:00 0 komentarjev
Marcos Tavares; Foto: Jure Banfi

Marcos Tavares, kapetan in najboljši strelec v zgodovini NK Maribor, je izven konkurence že nekaj časa, igral pa zagotovo ne bo niti na sobotnem derbiju, ko v Ljudski vrt prihaja Olimpija. Javil se je z bolniške postelje in soigralcem sporočil: ''Sem z vami. Pomagal vam bom z energijo, motivacijo in izkušnjami!''

Marcos Tavares je v tej sezoni postavljen povsem na stranski tir. Čeprav ima pogodbo do prihodnjega leta, zdaj že nekdanji trener Maribora Simon Rožman na z 209 zadetki najboljšega strelca v zgodovini kluba sploh ni računal. Brazilca s slovenskim potnim listom niti enkrat ni bilo niti na klopi vijoličastih.

Odkar je trener Maribora Radovan Karanović, 37-letni napadalec ne igra, ker je poškodovan. Ta teden je opravil operativni poseg na kolenu, pred derbijem pa se je s spodbudnimi besedami za soigralce oglasil na uradni klubski spletni strani.

“Hudo mi je, ker ne morem biti z ekipo na igrišču. Lahko pa pomagam izven igrišča, z energijo, motivacijo, z izkušnjami,” je povedal Tavares.

Čez dva tedna bo odložil bergle

“Pred tremi leti je bilo ugotovljeno, da je prišlo do obrabe hrustanca v kolenskem sklepu. Opravil sem magnetno resonanco in se zavedal, da bo nekega dne potrebna operacija. Nadaljeval sem z igranjem, se občasno ubadal z bolečinami v kolenu, ki pa niso bile kronične in smo vmes reševali težave z injekcijami z zdravilom. Do trenutka, ko te niso več pomagale. Zato sem se odločil za poseg, ki je minil brez zapletov. Čez 2 tedna odložim bergle, potem pa sledi okrevanje po individualnem programu,” je še povedal kapetan Mariborčanov, ki je pred sobotnim derbijem optimist.

Verjame, da bo sobota vijol’čna

“Derbi je derbi. Kdor igra za Maribor, ve, kaj pomeni. Za klub, za celotno mesto, za Viole, za vse navijače. Gre za tekmo, ki je primerljiva po naboju z evropskimi. Ljudje hodijo po karte že med tednom, se pogovarjajo o nogometu. Zavedamo se, da ima uspeh v derbiju dvojni pomen. Verjamem, da bo sobota vijol’čna. Ekipa je dobra, na zadnjih dveh tekmah smo pokazali, da smo popravili določene zadeve v igri in želimo osvojiti nove točke. Zdaj bi bil pravšnji trenutek, da zmagamo derbi in tako pridobimo še dodatno energijo za nadaljevanje sezone,” je zaključil Tavares, ki je na derbijih do zdaj dosegel osem golov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!