Uradno: najboljši strelec lige zapustil Ljubljano

Nogomet 9. Feb 202420:59 0 komentarjev
Rui Pedro. Foto: Aleš Fevžer

Rui Pedro, najboljši igralec Olimpije v prvem delu sezone Prve lige Telemach, je novi član turškega Hatayspora.

Odhod Ruia Pedra, o katerem smo poročali že včeraj, je zdaj tudi uraden. Za odškodnino se seli v prvo turško ligo k Hataysporu.

25-letnik je bil član ljubljanske Olimpije od poletja 2022. Na 65 nastopih v zelenem dresu je dosegel 18 zadetkov. Lani je pod vodstvom Alberta Riere postal državni in pokalni prvak.

“V Ljubljani sem od prvega dne dalje resnično užival na in ob igrišču. V Sloveniji sem se počutil prekrasno. Skupaj smo spisali lepo zgodbo, polno veselja in nepozabnih zmag. Hvala vsem. Soigralci, trenerji, navijači in vsi drugi ste mi bili v veliko oporo. To sem si lahko samo želel in zaradi tega bo Olimpija za vedno v mojem srcu,” je ob slovesu za spletno stran dejal Portugalec.

Turški prvoligaš iz Antakye, ki je trenutno na 12. mestu prvenstvene lestvice, bo za Pedra odštel dobrih 300 tisoč evrov in bonus od morebitne nadaljnje prodaje.

Pedro ostaja na Sportklubu

Čeprav bo Rui Pedro to zimo zamenjal ligo, bo ostal na programih Sportkluba, na katerih lahko že vrsto let spremljate najzanimivejše tekme turškega prvenstva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!