Usoda Radomljanov še ni znana, Matko znova sam na vrhu lestvice strelcev

Nogomet 18. Maj 202417:15 1 komentar
Aljoša Matko
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Kalcerja Radomelj in Celja so se v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Radomljani so za konec sezone gostili prvake iz Celja. Proti njim so osvojili točko, vse do izdihljajev je kazalo celo na zmago mlinarjev. Kot pa se je izkazalo, niti ta ne bi bila dovolj za skok na osmo mesto. Radomljani so tako sezono sklenili na devetem mestu in jih čakajo dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi, če pa Rogaška, ki je osma, ne bo dobila tekmovalne licence za prihodnjo sezono, pa bo tudi deveto mesto pomenilo obstanek v ligi.

Radomljani so bili nekoliko odločnejši v začetku tekme, že v prvi minuti je Madžid Šošić, ki je bil pozneje še nekajkrat nevaren, ogrozil Metoda Jurharja, a je bil ta na mestu. Na drugi strani so Celjani prvič resneje zagrozili v 15. minuti, ko je poskusil Žan Karničnik, najboljši igralec sezone po izboru Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije.

Na veselje domačih pa je Matej Malenšek Radomljane popeljal v vodstvo v 29. minuti, ko je po podaji iz avta z desne strani prišel pred vrata in matiral Jurharja. Nino Kukovec je v 40. minuti žogo poslal čez celjska vrata, kar je bila tudi zadnja nevarnejša akcija polčasa, v katerem sta ekipi sicer pokazali dokaj izenačeno tekmo.

Uvod drugega dela ni bil posebej razburljiv, v 53. minuti je pri Celju poskusil Luka Bobičanec, a žogo poslal v naročje Emila Velića, tako kot na drugi strani Kukovec v 63. v Jurharjevo naročje. Celjani so bili sicer v tem delu igre podjetnejši, vendar Velića niso posebej ogrožali, je pa zanimivo potezo v 79. minuti povlekel strateg gostov Damir Krznar, ko je po skoraj dveh letih priložnost ponudil Ivanu Majevskemu.

Slednji sicer ni prišel posebej do izraza, je pa v sodniškem dodatku pri Radomljah nevarno meril Stjepan Davidović, toda za malo zgrešil cilj. Piko na i uspešni sezoni pa je v tretji minuti sodniškega dodatka postavil celjski napadalec Aljoša Matko, ko je iz bližine dosegel svoj 18. gol sezone in je s tem sam na vrhu lestvice strelcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje