V senci superlige na sodišču zmagala tudi Olimpija

Nogomet 21. Dec 202318:25 0 komentarjev
Adam Delius
Kam pelje Olimpijo Adam Delius. Bojimo se, da tega ne ve niti sam. FOTO: Aleš Fevžer.

Po Fifi, ki je v sporu Olimpije in nemškega Kölna okoli prestopa mladega napadalca Jake Cuberja Potočnika presodila v korist Ljubljančanov, je podobno odločilo tudi Mednarodno športno razsodišče (CAS).

Ne le sodišče EU, ki je odločilo v korist ustanoviteljev evropske superlige v tožbi zoper Uefo, danes je svojo odločitev javnosti predstavilo tudi Mednarodno športno razsodišče v precej manj odmevni zadevi. Glede tožbe Olimpije zoper Kölna in spornega prestopa velikega upa slovenskega nogometa v vrste nemškega prvoligaša Kölna.

Jaka Cuber Potočnik, ki blesti v mladinski ekipi Kölna in tudi slovenski reprezentanci do 19 let, je pred dvema letoma enostransko prekinil pogodbo z Olimpijo in podpisal za Köln. Pri tem je za zdaj navdušil in je na robu vstopa v člansko ekipo, ki je trenutno pri dnu elitne nemške Bundeslige.

Ljubljančani, ki so bili prepričani, da se jim je zgodila krivica in so na prelahek način ostali brez velikega talenta, so zato upali na večmilijonsko odškodnino in zahtevali kazen za Köln, s primerom so odšli na Fifo.

Pirova zmaga Olimpije: namesto milijonov tisočaki

Krovna svetovna nogometna organizacija je marca letos pritrdila, da sta Köln in takrat 16, danes pa 18-letni Cuber Potočnik kršila pravila, zato je Nemce kaznovala s prepovedjo registracije igralcev v dveh prestopnih rokih, slovenskega nogometaša pa s štirimesečnim suspenzom.

Köln je s primerom odšel na CAS, zato je bila kazen začasno zamrznjena, danes pa je z glavne športne sodniške ustanove prišlo sporočilo, ki je pritrdilo odločitvi Fife.

To so v izjavi za javnost potrdili tudi pri Kölnu.

“Z odločitvijo smo v skladu z dokazi, ki smo jih predložili, razočarani,” je ob tem povedal direktor kluba Christian Keller.

Zmaga je za Olimpijo sicer pirova. Na svoj bančni račun bo prejela precej manj denarja od vsote, ki si jo je obetala.

Olimpija bo prejela le 60 tisoč evrov, Cuber Potočnik pa štirimesečni suspenz.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!