Veter sprememb v Muri, ki ima novega športnega direktorja

Nogomet 4. Jan 202410:58 0 komentarjev
Robert Koren. Foto: Uroš Skaza

V NŠ Mura so našli naslednika Denisa Rajbarja. Športni direktor kluba je postal nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren.

Januar 2024 je nov mejnik v zgodovini NŠ Mura. Po skoraj desetletju uspešnega dela se je od kluba z novim letom poslovil športni direktor Denis Rajbar, njegov odhod pa je napovedoval tektonske premike v prekmurskem nogometnem ponosu.

Ti se v teh dneh res dogajajo. Čeprav je bil kot naslednik Rajbarja v klubu že nekaj časa pripravljen tehnični direktor Gregor Balažic, bo za kadrovanje v Murski Soboti odslej skrbelo še bolj zveneče nogometno ime. To bo Robert Koren, dosedanji vodja mladinskega pogona Mure in nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant ter kapetan izbrane vrste na mundialu v Južni Afriki leta 2010.

Z junakom zmage nad Rusijo je Robert Koren takole proslavljal uvrstitev na svetovno prvenstvo. FOTO: Aleš Fevžer

Iz Premier lige na prekmursko ravnico

Korenovo aktivno kariero je najbolj zaznamovalo obdobje v Angliji, kjer je v dresu Hull Cityja in West Broma občutil tudi slast igranja v elitni Premier ligi, v kateri je na 57 tekmah dosegel štiri zadetke. Po končani karieri je kot pomočnik Dušana Kosića s Celjem osvojil naslov v sezoni 2019/2020, deloval je tudi v matičnem Dravogradu in sedel na klopi koroškega Fužinarja, v zadnjem letu dni pa že bil del Mure, kjer je skrbel za vodenje mladinskega pogona črno belih.

Za mladinci Mure je izjemno uspešna jesen, ki so jo končali na prvem mestu EON Next Gen mladinske lige, odslej pa bo Koren stopil še stopničko višje in prevzel posle športnega direktorja kluba iz Murske Sobote.

“Zadeva je hitro stekla. Med odmorom v nogometni šoli in članski ekipi me je kontaktiral predsednik kluba. Pred enim letom sem prišel v klub z zeljo, da Mura raste. To je cilj še naprej. Sem v dobrih odnosih s prejšnjim športnim direktorjem, predsednikom in vsemi v klubu. Naredil bom vse, da dvigujemo nivo kluba vsak dan,” je svojo novo službo na novinarski konferenci pred začetkom priprav črno-belih uvodoma pokomentiral Robert Koren, ki ostaja tudi na čelu mladinskega pogona.

Robert Koren je novi športni direktor NŠ Mura. Foto: Uroš Skaza

Kakšna bo prihodnost trenerja?

V Murski Soboti so v zadnjih dneh vzklila namigovanja, da bo klop Mure v januarju zapustil trener Vladimir Vermezović. Robert Koren se je na kratko dotaknil tudi njegove prihodnosti.

“Vsi smo boli odsotni do včeraj, ko je bila sprejeta odločitev, da prevzamem vlogo športnega direktorja. Z gospodom Vermezovićem sva že sestankovala in še bova. Imava podobne želje glede ekipe,” o nadaljnji usodi srbskega stratega ostaja nekoliko skrivnosten novi prvi kadrovnik kluba.

Vladimir Vermezović. Foto: Uroš Skaza

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!