Uradno: Vrtinec sprememb v NŠ Mura se je začel

Nogomet 30. Dec 202312:37 0 komentarjev
Denis Rajbar. FOTO: Uroš Skaza.

NŠ Mura v novo leto vstopa z veliko spremembo. Po letu 2015 klub zapušča športni direktor Denis Rajbar.

Ko so leta 2015 Robert Kuzmič, Denis Rajbar in Anton Khozyainovim prevzeli vajeti nogometnega kluba Mura, je bil prekmurski nogometni ponos na eni izmed nižjih točk svoje bogate zgodovine.

Podjetni poslovneži so pošteno zavihali rokave in v Fazaneriji ne le obudili zlate čase Mure, ampak celo spisali najlepše poglavje črno-belega kluba, ko so v zadnjih letih pod vodstvom Anteja Šimundže nogometaši iz Murske Sobote najprej osvojili pokalno in nato še prvenstveno lovoriko ter prvič v zgodovini kluba igrali tudi evropsko jesen, krona katere je bila velika zmaga proti Tottenhamu v konferenčni ligi.

Slavje nogometašev Mure v Ljudskem vrtu po zmagi nad Tottenhamom. Foto: Jure Banfi

V letu 2024 bo od tvorcev velikih uspehov del Mure ostal le še Robert Kuzmič. Anton Khozyainov je žal preminil decembra lani, s prehodom v novo leto pa se od kluba poslavlja tudi športni direktor Denis Rajbar. Informacije, ki so v slovenski javnosti zaokrožile v zadnjih tednih oziroma tisto, na kar smo namignili že prejšnji teden, se je uresničilo. Izjavo za javnost NŠ Mura objavljamo v celoti.

Izjava za javnost NŠ Mura

V preteklih dneh, po koncu jesenskega dela sezone, smo v klubu potegnili črto pod leto, ki se poslavlja in opravili sejo upravnega odbora. Ob tem je beseda tekla tudi o aktualnih temah in dogajanju v klubu. Po pogovoru s športnim direktorjem kluba Denisom Rajbarjem smo prišli do sporazumne odločitve, da se slednji poslovi z mesta športnega direktorja.

Denis Rajbar je eden izmed tvorcev Mure, kakršno poznamo danes. Leta 2015 je skupaj s predsednikom Robertom Kuzmičem in Anton Khozyainovim vstopil v soboškega prvoligaša in kot športni direktor klubu pomagal do vseh največjih uspehov in rekordnih prestopov v zgodovini kluba. Njegovo delo ni bilo povezano samo s športnim delom kluba, saj je poskrbel tudi za izvedbo mnogih infrastrukturnih projektov in posodobitev, ki jih je bila Fazanerija deležna v zadnjih letih. S svojim delom je pustil neizbrisen pečat v Muri.

Tako v športu, kot sicer v življenju, se vse zgodbe na neki točki končajo. Denisu Rajbarju se zahvaljujemo za ves njegov trud, doprinos, čas in požrtvovalnost skozi vsa leta delovanja v Muri.

Denis, hvala!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!