Vratarka Živa Galjot z glavo v slogu Žige Freliha

Nogomet 4. Apr 20228:39 > 8:55 0 komentarjev
Foto: zajem zaslona

Nogometašice Radomelj so v 16. krogu prve slovenske nogometne lige za ženske na domačem igrišču premagale Krim kar z 19:0. Izid med četrto- in zadnjeuvrščeno ekipo ne bi bil nič posebnega, če ne bi 18. gola za Radomljanke dosegla vratarka Živa Galjot.

Ta se je ob izredno visoki prednosti svojega moštva odločila, da bo v 89. minuti poskusila svojo srečo tudi v nasprotnem kazenskem prostoru. Brez največjih težav je po podaji iz kota dobila skok in z glavo povišala prednost domačih Radomelj na 18:0. To sicer ni bil končni izid, nogometašice iz Domžal so Krim premagale kar z 19:0.

Gol vratarke Žive Galjot si lahko ogledate od 1:51:40 dalje:

Živa Galjot je s tem “ponovila vajo” rojaka Žige Freliha, ki je v začetku oktobra 2019 še v dresu Interja iz Zaprešića po kotu zadel za remi proti Istri. Med strelke se je sicer vpisalo osem Radomljank, kar sedem golov je dosegla druga strelka lige Zala Kuštrin. Korina Lara Janež in Sara Gradišek sta prispevali po tri zadetke.

Visoka zmaga Radomelj sicer ni presenetljiva, saj je Krim z naskokom najslabša ekipa prve ženske slovenske lige. Na 16 tekmah so krimovke zbrale le eno zmago, na drugi strani so Radomlje na četrtem mestu. Boljše so nogometašice Pomurja, Olimpije in Ljubljane.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!