Znana je usoda trenerja Maribora

Nogomet 13. Dec 202110:27 > 11:29 5 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Radovan Karanović bo vodil NK Maribor še najmanj do konca letošnje sezone, je za Radio City in nato tudi za uradno klubsko spletno stran potrdil športni direktor Marko Šuler.

Nogometaši Maribora na zimski ligaški odmor odhajajo kot vodilna ekipa na lestvici slovenske prve lige. Osem zmag, dva remija in en ligaški poraz je izkupiček Radovana Karanovića v jesenskem delu državnega prvenstva. Dvajsetega septembra je na mariborsko klop prišel kot začasna rešitev, potem ko so se Mariborčani po natanko pol leta razšli s Simonom Rožmanom.

Kot je za Radio City, ki tesno sodeluje s klubom, povedal športni direktor Marko Šuler, bo Karanović vodil Maribor tudi po novem letu. Še po sobotni tekmi je vladala negotovost glede prihodnosti Karanovića na klopi mariborskega kluba.

Šele po objavi mariborskega radia in povzemanju ostalih medijev so se povsem uradno oglasili tudi pri NK Maribor. Zatrdili so, da  “pri statusu trenerja ni ovir tudi po administrativni plati”,  saj lahko s potrditvijo licence Radovan Karanović moštvo vodi do konca sezone. “Karanović pozna NK Maribor v vseh pogledih, bil je dolgo prisoten v klubu med delovanjem v nogometni šoli. Pokazalo se je, da je Maribor specifično okolje in klub. Tukaj so nekatere zadeve izpeljane celo nad realnimi zmožnostmi, delujemo na visokih obratih in treba je verjeti v projekt. V tej ekipi sem videl velik potencial. Ekipo, ki lahko in zmore. Glede na dogodke, ki so se zvrstili in zadev, ki jih ni bilo malo, je razplet jesenskega dela morda iz kakšnega zornega kota sanjski. Zame je želen. Ko potegnemo črto, gre za majhen uspeh, ki pa, upam, da bo imel večjo težo na koncu sezone,” je ob tem dejal Marko Šuler.

Video: vrhunski tekme Maribor : Domžale (1:0)

Izkušeni 53-letni trener je v preteklih dneh sicer dejal: “Zadnjih 11 tekem smo res dobro izkoristili, fantom lahko le čestitam za vse, kar so storili. Negativno energijo, ki je v vmesnem obdobju nastala okoli kluba, smo obrnili v pozitivno. Zdaj smo prišli v položaj, v katerem želimo biti in tudi ostati.”

Mariborčani se bodo po premoru vnovič zbrali 3. januarja, potem pa načrtujejo šest tednov priprav na nadaljevanje prvenstva. Liga Telemach bo vnovič zaživela 9. 2., Mariborčane pa najprej čaka derbi z Olimpijo.

Radovan Karanović o tem, kako je biti trener Maribora:
“Od prvega trenutka sem se zavedal, kam sem prišel. Na čelu katerega kluba sem. Drugače se ne znam obnašati. Smo šele na polovici poti. Želimo biti tam, kamor Maribor spada. Na vrhu. Že dve leti nas ni nikjer, moramo se vrniti. Moramo biti spet prvaki. Moramo biti tam, kjer je naše mesto.” Več o tem …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje