Prva okrepitev Prosinečkega tudi uradno v zmajevem gnezdu

Nogomet 5. Apr 202210:40 > 11:01 1 komentar
Foto: NK Olimpija

Kar smo napovedovali v prejšnjih dneh, je zdaj tudi uradno. Olimpija je pred večnim derbijem še dodatno okrepila svoje vrste. Novi član zmajev je nekdanji mladi hrvaški reprezentant Neven Đurasek.

“Postopek registracije je v teku, vse skupaj traja nekoliko dlje zaradi specifičnosti situacije. Zadeva je na ukrajinski zvezi in se rešuje. Samo vprašanje časa je, kdaj se nam bo uradno pridružil,” so na petkovi novinarski konferenci pred tekmo z Radomljami sporočili iz tabora Olimpije.

Govora je bilo o prihodu Nevena Đuraska, nekdanjega mladega hrvaškega reprezentanta, ki je danes tudi uradno postal nogometaš Olimpije. Dres zmajev bo do konca sezone nosil kot posojen nogometaš Dinama.

Po prihodu Đuraska ima Olimpija v kadru osem nogometašev s hrvaškim potnim listom, ob Đurasku so v zmajevem gnezdu še Ivan Banić, Goran Milović, Marijan Čabraja, Marin Pilj, Robert Mudražija, Mario Kvesić in Ivan Prtajin.

Robert Prosinečki je eden pomembnejših faktorjev v moji odločitvi

V prvem delu sezone je Đurasek, ki se najbolje znajde na poziciji “zadnjega veznega”, igral za ukrajinski Dnipro-1, na osemnajstih tekmah je zbral dve asistenci. Po prekinitvi ukrajinskega prvenstva se je vrnil v Zagreb, v zaključku sezone pa bo skušal Olimpiji pomagati v boju za slovenski državni naslov.

Foto: NK Olimpija

“Jasno je, da je bil Robert Prosinečki eden pomembnejših faktorjev v moji odločitvi. Ne edini, veliki pa. Res sem si želel, da bi lahko treniral pod vodstvom takšnega trenerja. Zame bo izjemna čast, da bom vadil pod vodstvom Roberta Prosinečkega. Toda bil bi nepošten, če ob tem ne bi poudaril naslednje: vizija, ki mi jo je predstavila Olimpija, mi je prav tako zelo, zelo všeč,” je ob predstavitvi v Stožicah razmišljala nova okrepitev Olimpije.