Vstajenje številke 77: velik adut Olimpije v lovu na naslov

Nogomet 4. Apr 202218:30
Almedin Ziljkić..

Almedin Ziljkić je bil v zadnjem času pri Olimpiji Dina Skenderja na stranskem tiru. Že na prvi tekmi pod vodstvom novega trenerja Roberta Prosinečkega je z golom in asistenco zablestel. "Žal mi je, da se je dogajalo, kar se je, a zdaj sem nazaj in bom še boljši," obljublja občasni reprezentant Bosne in Hercegovine.

“Resno nisem zadel tako dolgo? Mislim, da se motite,” nam je po tekmi, ko smo ga povprašali, kako je doživel svoj prvi gol po skoraj pol leta čakanja, odgovoril Almedin Ziljkić, ki očitno ni vedel, da je njegov strelski post trajal tako dolgo.

Sicer odvisno od tega, kako si razlagate besede “slaba polovica leta”, ampak imeli smo prav. Od zadetka za zmago nad Koprom na Bonifiki v 14. prvenstvenem krogu je namreč minilo 162 dni. Pet mesecev in enajst dni, če to napišemo drugače.

Od takrat se je 26-letnemu krilnemu napadalcu Olimpije, h kateri je prišel lani poleti, zgodilo marsikaj. Sploh v drugi polovici sezone. Na prvih tekmah v letošnjem letu je sicer redno igral, potem pa na zadnjih petih tekmah Dina Skenderja zbral le še pol ure igre. V 24. krogu je pri remiju z Bravom z 0:0 igral 22, v 28. krogu pa pri remiju z Domžalami z 1:1 osem minut. Vmes je enkrat obsedel na klopi, medtem ko ga dvakrat ni bilo niti tam.

“Zdaj sem nazaj in bom še boljši”

“Žal mi je, da se je pred tem dogajalo, kar se je, ampak zdaj sem nazaj. S tem golom sem pridobil na samozavesti in bom še boljši,” je po tekmi povedal občasni reprezentant Bosne in Hercegovine, ki utegne biti velik adut Olimpije v lovu na tako želeni naslov. Nenazadnje je kljub slabemu nizu v zadnjem času s sedmimi goli njen drugi najboljši strelec za Mustafo Nukićem, ki jih je dosegel deset.

“Zelo smo veseli, da smo zmagali. Rezultat je bil malce visok, Radomlje igrajo zelo dobro. Nenazadnje so nas na zadnji medsebojni tekmi v Stožicah premagale. Zmaga je prišla v pravem trenutku, pred derbijem. Upam, da bomo v Mariboru igrali še bolje, kot smo danes. Če bo bog dal, bomo tam zmagali,” je še povedal Ziljkić, ki je pri zmagi s 4:1 nad Radomljami najprej podal za gol Aldairja in vodstvo z 2:1 v 34. minuti, potem pa z golom za 3:1 v 64. minuti zapečatil usodo gostov in Olimpiji prinesel prvo zmago po treh tekmah čakanja.

“Zaradi tega, ker sem se v začetni enajsterici znašel prvič po daljšem času, nisem bil pod pritiskom. Sem samozavesten in verjamem vase. S tem nikoli nisem imel težav. V zadnjem času sem imel nekaj nesreče. Seveda sem vesel, da sem zdaj igral in smo zmagali. Da sem zabil gol in prispeval asistenco, mi tudi veliko pomeni. Trudim se na vsaki tekmi, na vsakem treningu, da se dokažem trenerju, klubu, navijačem … Vsem,” se je razgovoril eden od nogometašev Olimpije, ki se je trenerske menjave zagotovo najbolj razveselil.

Nad novim trenerjem Robertom Prosinečkim je navdušen.

Številka 77: v središču na obeh straneh Atlantika

Nad novim trenerjem Robertom Prosinečkim je navdušen.

“Že pred tekmo sem rekel, da se ob takem imenu vsak želi dokazati. Na vsaki tekmi, vsakem treningu. Všeč mi je nov način dela, uživam. Upam, da bomo v podobnem slogu tudi nadaljevali. Ne smemo si dovoliti, da bi zaradi te visoke zmage poleteli. Moramo ostati trdno na realnih tleh. Moramo se boriti iz tekme v tekmo,” se je o slovitem Hrvatu na klopi Olimpije razgovoril nogometaš, ki, tako kot Luka Dončić v košarkarski ligi NBA, na hrbtu nosi številko 77.

Zanimivo, prvi gol po skoraj pol leta v Olimpiji mu je v Stožicah uspel skorajda istočasno, ko je naš čudežni košarkarski deček na drugi strani Atlantskega oceana zaključeval simultanko v dresu Dallas Mavericks pri zmagi nad prvaki lige NBA Milwaukee Bucks.

Nedeljski večer je bil v športu očitno v znaku številke 77.

Zadetek Almedina Ziljkića proti Radomljam:

Asistenca Almedina Ziljkića proti Radomljam:

Komentari

Vaš komentar