Raiola: Nisem parazit, želim, da so moji igralci srečni

Nogomet 25. Feb 202112:49 0 komentarjev
Mino Raiola
Alexander Hassenstein/Getty Images

Eden od najvplivnejših, a tudi najbolj kritiziranih, nogometnih agentov na svetu Mino Raiola pravi, da ga ne motijo etikete, ki ga nanj lepijo ljudje, ki ga ne poznajo. Zlobnim jezikom odgovarja, da vse počne v dobrobit svojih klientov.

Nekateri so ga označili za pohlepnega parazita, sam zase pa pravi, da je najboljši nogometni agent na svetu. To potrjujejo tudi imena njegovih klientov.

Ena od trditev, ki mu je prinesla podobo “slabega fanta”, je tudi ta, da je zaslužil kar 41 milijonov funtov od takrat rekordnih 89 milijonov funtov, kolikor jih je Manchester United leta 2016 odštel Juventusu, da se je Paul Pogba vrnil na Old Trafford.

Mino Raiola pravi, da je nepravično, ker mu nekateri očitajo pohlep za denarjem in nenasitnost v denarnih operacijah. “To so predsodki in ni jih lepo slišati. Toda ljudje lahko razmišljajo s svojo glavo in se vprašajo: ‘Če je ta človek tako pohlepen in slab, kako so vsi njegovi igralci srečni in še naprej sodelujejo z njim?’” je v intervjuju za BBC dejal Raiola.

Raiola med drugim zastopa Zlatana Ibrahimoića, Paula Pogbaja, Erlinga Haalanda, Matthijsa de Ligta, Maria Balotellija, Marcusa Thurama, Justina Kluiverta, svoj čas pa tudi Pavla Nedvedva, …

“Lagal bi, če bi rekel, da me to etiketiranje ne moti… Kako lahko nekdo oceni, ali sem dober agent za Ibrahimovića? Edini, ki lahko sodi o tem, je sam Ibra.”

Raiola brez dvoma ima velik vlpiv na klube zaradi golega dejstva, da so njegovi klienti nekateri od najboljših nogometašev na svetu, pogosto pa mu pripisujejo tudi stvari, ki nimajo nobene povezave z resnico. “Nimam moči in vpliva … moje delo je, da pripravim najboljšo ponudbo za svojega igralca. In nič več od tega. Trudim se, da jim ponujam cel niz uslug, za katere ljudje niti ne vedo. Lahko samo rečem, da me moji igralci ne označujejo za parazita, za ostale pa mi je malo mar,” je dodal Raiola.

Vplivni nogometni agent je bil pred 53-leti rojen na jugu Italije. Družina se je samo leto dni po njegovem rojstvu preselila na Nizozemsko v Haarlem, kjer je oče Raiole odprl restavracijo, v kateri je Mino nekaj časa delal kot natakar. Kasneje je konal pravno fakulteto, mediji pa navajajo, da odlično govori kar sedem jezikov: italijansko, angelško, nemško, špansko, francosko, portugalsko in nizozemsko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!