Štirica proti San Marinu kot lepa popotnica za Prištino

Twitter

Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljskem srečanju pričakovano ugnala San Marino in si s tem nastavila oktobrsko reprezentančno akcijo v Ligi narodov.

Najslabše uvrščena ekipa na lestvici Mednarodne nogometne zveze je “padla” s pričakovano visokim rezultatom 4:0, a se je po prvem polčasu (3:0) obetala še višja zmaga. Med strelce se je dvakrat vpisal Nemanja Mitrović, priložnost pa je dobilo 17 igralcev.

Slovenija je v tekmo s San Marinom krenila s formacijo 4-4-2, pri čemer sta bila v napadu Haris Vučkić in debitant Sandi Lovrić. Selektor Matjaž Kek je v začetni enajsterici za oba napadalca postavil zvezno vrsto Damjan Bohar, Jasmin Kurtić, Jaka Bijol, David Tijanić, medtem ko so za to, da bi imel Vid Belec čim manj dela, skrbeli Mario Jurčević, Jon Gorenc-Stanković, Nemanja Mitrović in Nejc Skubic.

Za današnje srečanje si pohvale zasluži predvsem aktivni David Tijanić, ki je navdušil s hitrostjo, aktivnostjo po celem terenu in hitrim oddajanjem žoge.

Za Slovenijo so od 1. minute zaigrali kar štirje nogometaši, ki so v tej reprezentančni akciji debitanti (Lovrič, Tijanić, Jurčević, Gorenc-Stanković)! Tekmo je sodil avstrijski kvartet, na čelu s Sebastianom Gishamerjem.

Slovenijo v sklopu Lige narodov to nedeljo čaka najprej tekma proti Kosovu v Prištini, potem pa bodo Kekovi varovanci prihodnji teden odigrali še srečanje proti Moldaviji v Kišinjevu.

Potek tekme:

2. Minuta: Akcija Slovenije po desni s predložkom v sredino. Do odbitka je na robu kazenskega prostora prišel Skubic, ki je meril kar konkretno čez gol.

8. Minuta: Domači so s težavo končno prebili drugo linijo in proti golu je krenil Tijanić. Gostje so ga na robu kazenskega prostora ustavili, a je žoga prišla do Bijola. Vezist CSKA-ja je pomeril s kakšnih 25 metrov in meril kakšen meter desno od gola.

13. Minuta: Izjemna priložnost za gol! Žoga je prišla v petmetrski prostor, kjer jo je s peto privzdignil Tijanić, a je vratar Benedettini fantastično posredoval in poskus Slovenije odbil v kot.

17. Minuta: Prosti strel z leve strani je Lovrič poslal na oddaljenejšo vratnico, kjer jo je D’Addario odbil v kot. Po tem je sledila akcija iz katere je padel prvi zadetek. Predložek Jurčevića v srce kazenskega prostora je izkoristil Mitrović, preskočil tako branilca kot vratarja in žogo z glavo prekotalil v prazno mrežo.

22. Minuta: Slovenci so zopet skušali izkoristiti nekoliko počasnejšo postavitev gostov, v napad je krenil Bohar in žogo v sredino pripravil Bijolu. Ta je ob drsečem startu Brollija sicer prišel do strela, a je bil toliko oviran, da je meril čez gol. Sodnik tega ni označil za prekršek, je pa dve minuti kasneje zelo strogo pokazal na belo točko, ko je padel Tijanić.

24. Minuta: Darilo je izkoristil Vučkić, ki je vratarja poslal v njegovo levo, žogo pa po tleh poslal ob desno vratnico Benedettinija.

33. Minuta: Lepa podaja v kazenski prostor zelo razpoloženega Tijanića. Vučkić se je znašel sam pred vratarjem, toda preveč okleval, tako da je na koncu žogo v rokavice varno spravil Benedettini.

37. Minuta: Čudovito kombiniranje Lovriča in Vučkića. Slednji se je spet izognil ofsajd zanki in prišel iz oči v oči z vratarjem, meril z zunanjim delom stopala,…pol metra preveč v levo.

42. Minuta: Še ena nevarna situacija in zadetek! Po kotu je žoga “umrla” na tleh kakšnih 7 metrov od gola. Priseben je bil Mitrović in se še drugič danes vpisal med strelce.

46. minuta: V igro so za drugi polčas vstopili Dejan Petrović, Blaž Kramer in Rajko Rep. Z današnjim nastopom so končali Bijol, Vučkić in Bohar.

48. minuta: Prva obetavna akcija Slovenije v drugem delu je rezultirala v gol. Predložek v kazenski prostor je skušal eden izmed branilcev odbiti, a je le spremenil smer in lepo nastavil volej Repu, ki je zadel za 4:0.

52. minuta: Uigrana akcija. Namesto običajne podaje s kota je Skubic dobil žogo po sredini v polje in pomeril s 30 metrov. Žal krepko previsoko.

55. minuta: Gostje so bili nekaj centimetrov oddaljeni od zadetka! Po strelu s kota sta se stresli tako prečka, kot vratnica, a žoga ni prešla črte. Slovenci so potegnili v protinapad in zapravili premoč 3 na 1. Kramerjevo žogo na Jurčevića je prestregel Rossi.

59. minuta: Iz igre Lovrič in Kurtić. V igro Benjamin Verbič in Amedej Vetrih.

62. minuta: Gol za petardo! Žal ne bo veljal, saj je bil Kramer v prepovedanem položaju. Ostaja pri 4:0 za domače. 

68. minuta: Zmedo v obrambi San Marina bi Slovenija skoraj kaznovala s petim zadetkom. Žoga je v sredini našla Repa, ki je streljal po tleh, a je z golove črte eden izmed branilcev strel odbil v polje.

71. minuta: Zadnja 6. menjava Keka. Iz igre Nejc Skubic, v igro pa rojstnodnevnik Petar Stojanović.

74 minuta: Kombiniranje po desni strani je obrodilo pobeg Tijanića v kazenski prostor in ostro podajo pred gol, kjer je Kramerju vratar strel obranil, odbitek Verbiča pa je končal v vratnici.

81. minuta: Tudi San Marino zna biti nevaren. Približno 20 metrov stran od vrat Belca se je za strel odločil Ceccaroli ter meril kakšna dva metra previsoko.

83. minuta: Poigravanje z visokimi žogami po desni strani se je končalo s strelom Jurčevića z roba kazenskega prostora. Polvolej je odletel kar konkretno mimo gola.

88. minuta: Po levi je zelo aktiven Jurčević, a nima dovolj pomoči. Očitno so se Kekovi varovanci zadovoljili z rezultatom 4:0. Zdaj je po sredini prodrl še Verbič, toda z 20 metrov meril po tleh in še po sredini. Lahko delo za Benedettinija.

Konec srečanja.