Kek: "Vsaka birokracija je zdaj res nepotrebna"

Reprezentance 10. Okt 202020:04 > 20:09
NZS

Selektor slovenske nogometne reprezentance je pred tekmo s Kosovom v Ligi narodov podal mnenje o trenutnih razmerah v svetu športa.

Absolutno podpiram pozive, da nam je, športnikom, dovoljeno trenirati, da nam pustijo igrati. Seveda pod pogoji, ki zdaj vladajo v svetu. Ampak menim, da je vsaka birokracija zdaj nepotrebna, v teh nelahkih časih je potrebno biti kdaj tudi bolj življenjski,” je povedal “šef” slovenske državne izbrane vrste in se s tem navezal na odsotnost Nina Koutra, ki na Kosovo ni pripotoval kljub temu, da je njegov korona test negativen.

Prekmurski kreator igre bi mu jutri na tekmi v sklopu Lige narodov v Prištini prišel še kako prav. Slovenija ima po dveh srečanjih omenjenega tekmovanja štiri točke. Med tednom nato Kekove izbrance čaka še gostovanje v Kišinjevu proti Moldaviji.

Slovenska nogometna reprezentanca je sicer že opravila uradni trening na stadionu Fadil Vokrri v Prištini. “Vsaka tekma je težka, vendar nas tokrat čaka zares kvaliteten nasprotnik. Smo športniki, tako da je jasno, da si želimo zmage, se pa zavedamo, da je enako pri domačinih,” je poudaril slovenski selektor, ki bo jutri računal tudi na prodornost obeh bočnih branilcev.

Slovenija si po dveh krogih deli prvo mesto z Grčijo v skupini 3. Obe reprezentanci sta zbrali po štiri točke, medtem ko imata Kosovo in Moldavija po eno. Jutrišnjo tekmo bo sodila angleška sodniška ekipa na čelu z Andrewom Madleyem. Za Slovenijo in Kosovo bo to prvi medsebojni obračun.