Kapetanka komaj čaka tekmo z Rusijo

Reprezentance 21. Okt 202018:49 > 18:57
M24.si

Ženska reprezentanca nadaljuje s pripravami na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v mislih igralk pa je petkova tekma proti Rusiji.

“Komaj čakamo obračun z Rusijo“, pravi kapetanka Mateja Zver, ki se je veselila vnovičnega zbora. V Maribor je prišla iz Avstrije, kjer uspešno igra in trese mreže. Njeni zadnji prvenstveni tekmi sta bili preloženi. “Kljub temu smo v klubu dobro trenirali, igrali smo medsebojne tekme. Mislim, da sem v formi.”  Vesela je, ker dobre predstave kažejo tudi ostale reprezentančne soigralke, ki nastopajo v tujini.

“Živimo za ta dan D, živimo za tekmo z Rusijo. Tega smo si želele, zdaj je ta petek praktično tukaj. S to tekmo se ukvarjamo že nekaj časa. Smo mlada in kakovostna reprezentanca. To se vidi tudi na zadnjih rezultatih. Delamo dobro, napredujemo. Krasi nas pravi timski duh“, je še dejala Zverova.

Mateja Zver je najbolj izkušeno ime v naši vrsti, zato imajo njene besede še posebno težo. Tudi takrat, ko govori o razvoju in rasti izbrane vrste, ki jo vodi selektor Borut Jarc.
“V teh kvalifikacijah smo zrasli kot reprezentanca. Pomembno je tudi to, da imamo tako ekipo, kjer lahko vsaka nadomesti vsako. To je velik napredek, ki je bil dosežen. Na tem gradimo dalje“. 

Reprezentantke se zavedajo, da bo v petek v Rusiji pred našo reprezentanco zahtevno delo: “Vsem nam je jasno, da je Rusija višje uvrščena na Fifini lestvici. A se s tem ne obremenjujemo. Tudi višji na lestvici lahko izgubi tekmo. V Velenju smo že dokazali, da lahko igramo z Rusijo, ki je kakovostna ekipa, ki sodi v sam evropski vrh. Predvsem pa jim moramo vrniti z enako mero agresivnosti, to znamo in zmoremo!“

Kvalifikacije za Euro 2022:

Moskva, 23.10.
Rusija – Slovenija (16.30)

Talin, 27.10.
Estonija – Slovenija (18.00)

Dosedanje tekme Slovenije v kvalifikacijah za Euro 2022:
Slovenija – Rusija 0:1
Slovenija – Kosovo 5:0
Slovenija – Nizozemska 2:4
Turčija – Slovenija 1:6
Nizozemska – Slovenija 4:1
Kosovo – Slovenija 0:3
Slovenija – Turčija 3:1