Hud udarec za BiH: Proti Izraelu brez Džeka

Reprezentance 13. Nov 201411:17 > 14. Nov 2014 8:48

Ljubljana – S strani krovne nogometne zveze Bosne in Hercegovine novice še niso uradno potrdili, vendar je bolj kot ne jasno, da je Edin Džeko izgubljen za kvalifikacijsko srečanje proti Izraelu (v nedeljo ob 20:45 v živo na SK 1).

BiH po slabem začetku kvalifikacij za Euro 2016 v Franciji v 4. krogu nujno potrebuje zmage, s katero bi se vrnil v igro. Izbranci Safeta Sušića so na prvih tekmah zbrali dve točki, kar je veliko manj od pričakovanj. Bosance v 4. krogu čaka težko gostovanje v Izraelu, ki ima po dveh tekmah 100 odstotni izkupiček.

  • NE SPREGLEJTE: Spremljajte kvalifikacije za Euro 2016 v živo na Sport Klubu!

Naloga BiH bo še za odtenek težja, saj bodo proti Izraelcem zaigrali brez prvega zvezdnika in kapetana Edina Džeka. “Bosanski diamant” se je poškodoval na zadnji prvenstveni tekmi Manchester Cityja, ko je na srečanju proti QPR na igrišču preživel vsega štiri minute – od 64. do 68.

Džeko ima težave z mišico, ki naj bi ga po prvih napovedih iz igrišč oddaljila za tri tedne. Novica še ni uradno potrjena s strani nogometne zveze Bosne in Hercegovine, toda kot na dlani je, da so možnosti za nastop Džeka proti Izraelu minimalne.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images