Poškodbe prevetrile mlado reprezentanco

Reprezentance 8. Nov 201712:24 > 12:33
NZS

Slovenska reprezentanca do 21 let se v sklopu priprav na kvalifikacijsko tekmo s Črno goro spopada s številnimi zdravstvenimi težavami igralcev, tako da je moral selektor Primož Gliha v zadnjem trenutku iskati nove rešitve.

S prvotnega seznama so odpadli Rok Vodišek, Alen Ožbolt, Anže Pišek, Luka Badžim in Matija Rom, slovenski selektor pa je naknadno vpoklical Luko Janžekoviča, Žigo Lipuščka in Luko Šušnjaro.

»Tik pred tekmo smo naleteli na veliko težav, ki so povezane predvsem z zdravstvenim stanjem nogometašev. Ekipo smo tako dokončno formirali šele včeraj, poleg tega pa nam je vreme praktično onemogočilo kakovostne priprave na tekmo, saj smo bili zaradi močne burje in deževja primorani trenirati celo v športni dvorani,« je predstavil aktualne informacije iz slovenskega tabora selektor Primož Gliha, ki se veseli igranja v novogoriškem športnem parku.

»Zelo sem zadovoljen, da igramo v Novi Gorici, kjer sem v preteklosti deloval tudi kot trener. Občinstvo je v tem delu Slovenije naklonjeno mladi slovenski reprezentanci,« pravi Gliha, ki v četrtek pričakuje zahteven obračun s Črnogorci.

»Črna gora je zelo kakovosten nasprotnik, kar je dokazala tudi na prvem dvoboju v Podgorici. Takrat so odigrali trdo tekmo in predvsem v prvem polčasu pokazali nogomet, ki smo mu zelo težko parirali. Pričakujem še eno zahtevno preizkušnjo, občutki pred dvobojem pa so nekoliko mešani prav zaradi kakovosti nasprotnika. Ta ima trenutno eno samo točko na računu, čeprav je v kvalifikacije vstopil kot tretjerangirana reprezentanca skupine

Dvoboj med Slovenijo in Črno Goro se bo začel ob 19.00, neposredni prenos tekme pa si lahko ogledate tudi na SK1.