Kahn: "Nemogoče je, da Neuer na SP odigra dobro"

Reprezentance 20. Maj 201811:28 > 11:35
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Legendarni nemški vratar Oliver Kahn meni, da je selektor Joachim Löw, z vpoklicom Manuela Neuerja na seznam igralcev za SP, prevzel veliko breme tveganja.

Löw je na prvi seznam zapisal štiri vratarje, med njimi tudi Neuerja, ki je zaradi poškodbe izpustil celotno sezono 2017/2018. Včerajšnji finale DfB pokala jer spremljal na klopi.

Da bi podal neko konkretno mnenje, moram Neuerja najprej videti na treningu, a dejansko je nemogoče in nepredstavljivo, da igra na najvišji ravni,” meni Kahn.

Zaradi zaslug v preteklosti uživa zaupanje in Löw je storil prav, da ga je poklical zraven. Tudi v primeru, da odigra dve prijateljski tekmi, je to zanj in za vse ostale veliko tveganje,” je še dodal nekdanji vratar nemške reprezentance.

Glavni kandidat za prvega vratarja na prihajajočem SP v Rusiji je vsekakor Marc andre Ter Stegen, ki je v Barceloni minulo sezono kazal odlične predstave. “Reprezentančno kariero je začel z nizom napak, kar kaže na to, da ni imel ravno samozavesti. Na pokalu Konfederacij se je to spremenilo in če bo stal na golu Nemčije, bom zelo miren,” je zaključil Kahn.