Mladinci do pomembne točke proti Španiji

Reprezentance 20. Mar 201920:01 > 20:05
NZS

Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo odprla z remijem. V izdihljajih dvoboja s Španci, je točko Sloveniji priboril Kregar.

Španci so zapretili že v uvodni minuti tekme, poskus Torresa je končal v bloku, udarec Huga Guillamona pa je zaustavil Gril. Nadaljevanje je prineslo manj nevarnih situacij, strel Ruiza v 23. minuti je končal v bloku, minuto kasneje se je podobno zgodilo tudi s strelom Gomeza. Slovenci so v 29. minuti ostali brez Tamarja Svetlina, ki je po prekršku nad Moho prejel neposredni rdeči karton. Španci so po izključitvi Svetlina zapretili v 33. minuti, a je Gomez sprožil mimo gola. Slovenci so z igralcem manj igrali manj kot deset minut, v 38. minuti je pordečel Sergio Gomez. Tik pred odmorom je poskušal še Blanco, Gril pa je bil na pravem mestu.

Slovenska reprezentanca je prvi udarec sprožila v 52. minuti, ko pa je prosti strel Maherja končal v španskem bloku. Prav Maher je v 55. minuti storil prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je v špansko vodstvo pretvoril Ruiz. Slovenci so odgovorili v 63. minuti, ko pa se Fernandez ni pustil premagati. Gril je bil tri minute zatem na pravem mestu po strelu Garcie. Na drugi strani je Kregar zgrešil španska vrata, najbližje zadetku pa je bil Kolmanič, a so Španci blokirali njegov udarec. Ob koncu tekme je bil nenatančen tudi Prelec, Fernandez pa je odbil strel Kregarja. Slovenski nalet v zaključnih minutah ni pojenjal, četa Agrona Šalje pa je bila nagrajena v 91. minuti, ko je špansko prednost po podaji Žuglja izničil Oliver Kregar.

V sodniškem dodatku se izid ni več spremenil, Slovenci so vknjižili prvo točko, v soboto pa bodo nove lovili v dvoboju z Nizozemci.

Španija 1:1 Slovenija
Ruiz (56’/11m); Kregar (91′)

Španija: Fernandez, Gomez, Miranda, Guillamon, Blanco, Torres (87′ Garcia), Moha (74′ Gutierrez), Ruiz (80′ Mollejo), Gomez, Garcia, Orellana (87′ Marques). Selektor: Santi Denia.

Slovenija: Gril, Zec, Stojinović, Maher, Prelec, Svetlin, Matko (70′ Kolobarić), Kolmanič (86′ Žugelj), Kryeziu (64′ Kregar), Burin (64′ Kurtović), Štravs (70′ Rorič). Selektor: Agron Šalja.