Imeniten in učinkovit uvod mladih Slovenk

Reprezentance 3. Apr 201918:14 > 18:18
NZS

Dekliška ženska reprezentanca je na jugu Francije začela z elitnim delom kvalifikacij za Euro 2019. Varovanke selektorice Petre Mikeln so s 3:0 porazile Slovaško.

Mladinska vrsta ni skrivala ambicij pred začetkom kvalifikacij za EP 2019. Slovenija je začela podjetno in z jasnimi nameni. V 7. minuti je poizkusila Ana Milovič, v 11. se je prvič izkazala vratarka Zala Meršnik, ki je dobro posredovala tudi v 17. minuti. Vmes se je pri strelu znašla še enkrat Milovič, ki je poizkusila tudi v 23. minuti, prej pa še Adrijana Mori.

V nadaljevanju bi se lahko v 48. in 49. minuti, a je bila Zala Meršnik na pravem mestu – obranila je poizkusa z najstrožje kazni: naprej je odgovornost za strel prevzela Andrea Bogorova, v drugem poizkusu pa kapetanka Diana Lemešova.

V zaključku tekme pa so naše nogometašice vendarle dosegle zadetel. Pod prvega se je v 81. minuti podpisala Kaja Korošec, štiri minute pozneje je zadela še Ana Milovič. Končni rezultat pa je v zadnji minuti postavila Zala Vindišar.

Slovaška 0:3 Slovenija
Korošec (81′), Milovič (85′), Vindišar (90′)

Slovenija: Meršnik, Korošec, Milovič (89′ Šmid), Agrež, Makovec, Mori, Kovačič (46′ Vindišar), Intihar, Kumalič (73′ Sok), Hofman (74′ Potočnik), Klopčič. Selektorica: Petra Mikeln