Bes in jeza po fiasku v Neaplju: Sramota vseh sramot (VIDEO)

Nogomet 24. Mar 20239:52
Foto: SK

Pred nogometno poslastico na stadionu Diega Armanda Maradone v Neaplju med Italijo in Anglijo (1:2) je prisotnim na stadionu in pred malimi ekrani od začudenja zastal dih. Organizatorji so za himni izbrali izvajalce, ki niso bili kos nalogi. Angleži pišejo o sramoti vseh sramot, Italijani o kazni.

Čeprav bi se morali po kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu 2024 v Neaplju pogovarjati o nogometu, sta večina pozornosti poželi himni pred samim obračunom. Žal zaradi slabe ali vsaj neobičajne izvedbe.

Najprej se je zaradi tehničnih težav izjalovila angleška himna. Pevka Ellynora se ni sprva slišala, ob tem pa so ob njenem petju italijanski navijači glasno žvižgali. Vidno nervozna pevka se je ob prvi kitici celo pozabila, da je kralj v angleški himni zamenjal kraljico. Angleški navijači so izvedbo himne označili kot najslabšo v zgodovini, s kritikami pa niso skoparili niti italijanski ljubitelji nogometa.

Angleška himna:

Legendarno italijansko himno sta zapela Gigi D’Alessio in njegov reperski kolega Clementino. Himno je spremljala tudi pop spremljava, ki je zmotila večino Italijanov. “Ob taki izvedbi himne si zaslužiš, da izgubiš. In to visoko,” je zapisal eden od navijačev.

“Če himno zapojeta Gigi D’Alessio in Clementino, je to kazen vse kazni. Ne vem, za koga, a očitno smo naredili nekaj slabega. Tega ne bi privoščil niti sovražniku,” je bil še bolj besedno slikovit novinar Fulvio Paglialunga.

Italijanska himna:

Obračun je sicer z 2:1 dobila Anglija. Prvi je mrežo zatresel Declan Rice, Harry Kane je z bele pike podvojil prednost. Italijani so v drugem delu prišli le do častnega zadetka (Mateo Retegui) in za začetek kvalifikacij za Euro ostali praznih rok.