Dvanajst avtomobilov se drenja za tri avtoceste proti Nemčiji

Nogomet 22. Nov 202310:26 0 komentarjev
Navijači BiH ohranjajo upanje na preboj ter invazijo navijačev v Nemčijo; FOTO: Guliverimage

Kvalifikacije za EURO 2024 so zaključene. Vsaj tisti pomembnejši del. Zapolniti je potrebno le še tri mesta, ki jih bodo dale dodatne kvalifikacije na podlagi uvrstitve v ligi narodov. Možnost za preboj v Nemčijo ima iz tega naslova tudi reprezentanca Bosne in Hercegovine.

Popravni izpit bo imelo marca kar 12 reprezentanc, med njimi je tudi Kazahstan, ki je v C rangu lige narodov dovolj visoko, da si lahko preboj v Nemčijo zagotovi skozi ‘stranska vrata’.

Neugodna ekipa, ki je dvakrat močno otežila delo četi Matjaža Keka, se bo za svojo prvo uvrstitev na velika tekmovanja najprej borila proti Grčiji. V primeru uspeha (21. marca 2024) bi se potem z zmagovalcem drugega polfinala med Gruzijo in Luksemburgom (26. marca) Kazahstan udaril za eno izmed treh preostalih mest na Euru. Pozor, prostora je le za eno od štirih navedenih reprezentanc.

V nestrpnem pričakovanju četrtka

Preostali dve mesti na poletnem turnirju bosta zapolnili “cesti” A in B. Na prvo se bodo zapeljale Poljska, Wales in Estonija, pridružila pa se jim bo še ena izmed naslednjih treh ekip: Finska, Islandija in Ukrajina. Dve izmed pravkar omenjenih ekip se bosta zapeljali na “cesto” B z Izraelom in BiH.

Poljaki še upajo na invazijo v sosednjo Nemčijo; FOTO: Guliverimage

Znano je že tudi to, da bodo imeli Poljaki v polfinalu dodatnih kvalifikacij nekoliko lažje delo, saj jih čakajo Estonci. Tudi to je jasno, da so lahko v polfinalu dodatnih kvalifikacij možni tekmeci varovancev Sava Miloševića le Finska ali Ukrajina.

Na katero cesto proti Nemčiji bodo “padle” Finska, Islandija in Ukrajina, bo znano jutri, ko UEFA na svojem sedežu v Nyonu opoldne opravi žreb. Na njem bodo določili tudi domačine polfinalnih in finalnih srečanj dodatnih kvalifikacij.

EURO 2024 (Nemčija)

Uvrščene reprezentance: Nemčija (domačinka), Francija, Portugalska, Španija, Belgija, Anglija, Madžarska, Turčija, Romunija, Danska, Albanija, Avstrija, Nizozemska, Škotska, Hrvaška, Slovenija, Slovaška, Češka, Italija, Srbija in Švica;

Reprezentance v “čakalnici”: Poljska, Estonija, Wales, Izrael, BiH, Gruzija, Grčija, Kazahstan, Luksemburg, Ukrajina, Islandija in Finska.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!