Kek razkril povsem spremenjene karte

Nogomet 4. Jan 202412:20 0 komentarjev
Matjaž Kek
Matjaž Kek. FOTO: Aleš Fevžer.

Znana je zasedba Matjaža Keka, ki se bo januarja na prijateljski tekmi pomerila z ameriško selekcijo iz lige MLS.

Slovenska izbrana vrsta se bo 20. januarja v San Antoniu v zvezdni državi Teksas pomerila z Združenimi državami Amerike. Ta bo nastopala z nogometaši iz ameriške lige MLS.

Pričakovano in napovedovano je bilo, da bo Matjaž Kek povabil predvsem nogometaše iz Prve lige Telemach, to se je tudi zgodilo. Selektor je izbral dvaindvajseterico nogometašev, njegova izbira je bila zožena predvsem na klube, ki imajo januarja zimski premor. Tako v ZDA ne bo večine standardnih članov reprezentance, kot so med drugim Jan Oblak, Benjamin Šeško, Jaka Bijol, Adam Gnezda Čerin in Andraž Šporar.

Kek je poleg slovenskih prvoligašev vpoklical tudi nekaj nogometašev, ki igrajo v tujih ligah. Tako bo v napadu priložnost dobil Andreas Vombergar, v vezni vrsti Adrian Zeljković, v obrambi pa Mitja Ilenič, branilec New Yorka.

Reprezentanca se bo zbrala 14. januarja v Kopru. Kek je pred zborom povedal: “Velika zahvala gre slovenskim klubom, ki so nam v tem terminu odstopili nogometaše, čeprav so že pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Vedno poudarjam, da se da z obojestransko komunikacijo v slovenskem nogometu še marsikatero stvar dvigniti na višji nivo.”

Seznam vpoklicanih igralcev:

Vratarji: 
Vekić (Vejle, DAN), Mihelak (NŠ Mura), Pintol (NK Olimpija Ljubljana)

Obrambni igralci:
Ilenič (New York City FC, ZDA), Karničnik (NK Celje), Kavčič (NK Bravo), Kuzmić (Viborg, DAN), Ratnik (NK Olimpija Ljubljana), Šoštarič Karić (NK Maribor), Zaletel (Viborg, DAN), Zec (NK Celje)

Zvezni igralci:
Elšnik (NK Olimpija Ljubljana), Jovanović (NK Aluminij), Repas (NK Maribor), Svetlin (NK Celje), Vešner Tičič (FC Koper), Zabukovnik (NK Celje), Zeljković (Spartak Trnava, SLK).

Napadalci:
Gradišar (NK Rogaška), Poplatnik (NK Bravo), Šturm (NK Domžale), Vombergar (Al Ittihad Kalba, ZAE)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!