Matjaž Kek videl veliko pozitivnih stvari

Nogomet 1. Jun 202121:14 > 23:01 0 komentarjev
M24.si

"Vedno me zanima rezultat, vsako tekmo želim dobiti, zato vse skupaj ni popolno, pa vendar sem videl veliko pozitivnih stvari. Severna Makedonija je neugoden tekmec za vsakogar," je po remiju (1:1) v Skopju povedal slovenski selektor Matjaž Kek.

Slovenski nogometaši so po odličnem prvem polčasu, ko so bili nevarnejši in več pri žogi, najlepšo priložnpost je zapravil Josip Iličić, v drugem polčasu padli in hitro prejeli zadetek in ko je že kazalo, da bo četa Matjaža Keka doživela tretji zaporedni poraz, je po predložku rezervista Maria Jurčevića, ki je v peti minuti zamenjal poškodovanega Jurete Balkovca, Jaka bijol z glavo podaljšal žogo do Domna Črnigoja, ki je v 97. minuti poskrbel za izenačenje (1:1).

Vidi se, da je konec sezone

“V prvem polčasu smo bili na želeni ravni, nekaj stvari je bilo res na visoki ravni, a rad bi, da bi bili še hitrejši in nevarnejši za gol. Morali bomo odločneje in konkretneje igrati, da ne bi dobili takšnih golov, kot smo ga. To je bila tekma, ki jasno pokaže nekatere stvari, se pa vidi, da je konec sezone, vidi se, da so nekateri daleč od forme,” je povedal slovenski selektor.

Matjaž Kek Slovenija
Prepričan je, da gre Slovenija v pravo smer. M24.si

Sami zakuhali zadetek

“Po dobrem začetku smo si zadetek zakuhali sami sebi, imeli smo serije napak. Ampak to je najbrž cena, ki jo moramo plačati. Res je, da je pri zadetku žoga zadela v peto branilca, da nam sodnik ni dosodil čiste enejtmetrovke v prvem polčasu, … A ne glede nato, sem pa zadovoljen z veliko stvari, veliko je bilo pozitivnega, mislim, da je tekma dosegla svoj namen,” je bil po srečanju zadovoljen Kek in poudaril, da je Slovenija na pravi poti.

“Mogoče bi si le želel, da se večkrat prevzame odgovornost in se ne čaka le na Iličića. V prvem polčasu je bilo to dobro, da ne rečem vrhunsko, nato pa malce manj. Veliko so menjali, sploh za tako težko gostovanje. Ni se le gledalo in čakalo, šlo se je močno v duel, kar je mi je zelo pomembno. Še enkrat bomo pogledati tekmo, veliko je bilo stvari, ki jih bomo skušali prenesti tudi v september,” je še dodal.

Domen Črnigoj je v zadnjih sekundah poskrbel za izenačenje. Foto: REUTERS/Ognen Teofilovski

Za akonec je Makedoncem začelel tudi srečo pred začetkom Euro 2020, kjer Slovenije ne bo. “Severna Makedonija pa je zelo neugoden tekmec za vsakogar, vidi se, da se pripravlja na EP. Ima veliko igralcev, ki jih dobro poznam, želim ji dober rezultata na Euru, verjamem, da lahko pokaže dobro predstavo.”

Slovenski nogometaši bodo v petek ob 20.45 igrali še eno prijateljsko tekmo na domačem terenu v Kopru. Nasproti jim bo stal palček Gibraltar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!