Ste dobili vstopnice? UEFA sporočila naslednji korak

Nogomet 14. Dec 202319:27 0 komentarjev
Vstopnice EP 2024 EURO
Foto: Profimedia

Zaradi navala na vstopnice za evropsko prvenstvo 2024, kjer bo nastopila tudi Slovenija, bo o prejemnikih dragocenih lističev odločal žreb, je sporočila Evropska nogometna zveza. Kdaj bo žreb in kako ravnati, če ste izbrani?

Če ste po koncu osrednjega dela prodaje vstopnic, na katerega se je prijava zaključila v torek, čakali na sporočilo s pozitivnim odgovorom in možnostjo plačila, ste čakali zaman. V virtualno vrsto za nakup se je bilo mogoče postaviti med 2. in 12. decembrom, vsaki uvrščeni reprezentanci pa je bila dodeljena kvota 10.000 vstopnic za posamično tekmo skupinskega dela. Ker je bilo prija preveč, bo dobitnike vstopnic določila loterija.

Na spletni strani Uefe ste morda že zasledili zapis, vsi, ki ste se prijavili za katero od tekem, pa ste bili o naslednjih korakih obveščeni tudi po spletni pošti. “Zaradi velikega povpraševanja bodo vstopnice razdeljene z žrebom,” so sporočili s krovne evropske nogometne zveze.

Uefa bo žreb izvedla najkasneje do 31. januarja 2024. Spremembe oddane prošnje zdaj niso več mogoče, so še zapisali. Tekem, števila vstopnic in kategorij torej ne morete več prilagajati.

Tekme Slovenije na evropskem prvenstvu 2024:

16. junij: Slovenija – Danska (Stuttgart)

20. junij: Slovenija – Srbija (München)

25. junij: Slovenija – Anglija (Köln)

Če ste se prijavili za več tekem in ste izžrebani, ni zagotovila, da boste lahko kupili vstopnice za vse izbrane tekme. Vaša prijava je namreč lahko v celoti uspešna, delno uspešna ali neuspešna. To pomeni, da vam lahko dodelijo vstopnice za vse, nekatere ali nobene tekme, za katere ste se prijavili. Če pa so vam dodeljene vstopnice za tekmo, vam bo dodeljeno celotno število vstopnic, ki ste jih zahtevali za posamezni obračun.

Kategorije vstopnic. Foto: NZS

Kako postopam, če sem izžreban?

Vsi, ki boste uspešni na loteriji, boste o tem obveščeni po spletni pošti, vključno s podatki za plačilo. Če plačilo ne bo izvedeno v dodeljenem roku, bo vaša prijava preklicana, vstopnice pa se bodo vrnile v kvoto za naslednji cikel prodaje.

Če boste izžrebani za eno ali več tekem, boste morali plačati vse vstopnice, ki so vam bile dodeljene. To pomeni, da posameznih vstopnic ali tekem ne boste mogli odstraniti iz svojega naročila. Če se odločite, da ne boste nadaljevali s plačilom, bo celotna prijava preklicana.

Stadioni, na katerih bo igrala Slovenija:

Slovenci bodo prvo tekmo EP odigrali 16. junija v Stuttgartu na tamkajšnjem stadionu MHPArena, ko jim bodo nasproti stali stari znanci iz kvalifikacij – Danci. V mestu, ki je svetu znano predvsem po avtomobilskem pridihu – tam ima sedež Mercedes Benz, stadion sprejme skoraj 55 tisoč gledalcev (54.906).

Stuttgart Arena
Stuttgart Arena. Foto: profimedia

Slovensko reprezentanco balkanski obračun čaka štiri dni pozneje, ko bodo v nam najbližjem prizorišču Eura 2024 tekmovali s Srbijo. Pričakovati gre pester navijaški dvoboj, v katerem pa bodo na Allianz Areni zagotovo v prednosti tekmeci, ki imajo v bavarski prestolnici veliko ‘svojih’ prebivalcev. Na stadionu bo prosta za dobrih 70 tisoč navijačev (70.076).

Allianz Arena
Allianz Arena. Foto: profimedia

Zaključek skupinskega dela čaka izbrano vrsto na slovenski državni praznik – dan državnosti. 25. junija se bodo v Kölnu pomerila z Angleži, po Transfermarktu trenutno celo najvrednejšo reprezentanco prihajajočega prvenstva stare celine. Dvoboj bo gostil tamkajšnji stadion RheinEnergie, ki ima po uradnih podatkih prostora za slabih 50 tisoč navijačev (49.827).

Rhein Energie stadion

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!