To so novi dresi slovenske reprezentance

Nogomet 25. Maj 202214:37 > 14:50 0 komentarjev
Foto: NZS

Slovenska nogometna reprezentanca (NZS) je predstavila nove drese, ki jih bodo slovenski nogometaši prvič na prsih nosili že na prihajajočih tekmah v ligi narodov. Pri podobi dresa so sodelovali tudi nogometni navdušenci.

Nogometna zveza Slovenija je konec leta 2021 organizirala razpis za pripravo predlogov nove grafične podobe dresa slovenske reprezentance v naslednjem štiriletnem ciklu. K sodelovanju na razpisu je bilo povabljenih osem nogometnih navdušencev z oblikovalskim znanjem, ki so predložili 11 različnih predlogov domačega in gostujočega dresa.

Izbrali med petimi predlogi

V želji podobo slovenske nogometne reprezentance bolj približati navijačem je NZS izvedla glasovanje, v katerem so med petimi najboljšimi predlogi izbirali navijači, reprezentanti ter komisija NZS. Zmagovalni dres je dobil kar 41 odstotkov glasov javnosti ter 38 odstotkov glasov reprezentantov, medtem ko je dres na drugem mestu prejel 34 odstotkov glasov javnosti in 38 odstotkov glasov reprezentantov.

Srce kot opomnik

Triglav ostaja na dresu v nekoliko spremenjeni obliki, dodali pa so mu rdeč simbol srca, ki reprezentante opominja, da se za državni dres igra s srcem.

Fotogalerija novih dresov:

Foto: NZS
Foto: NZS
Foto: NZS
Foto: NZS
Foto: NZS
Foto: NZS
Foto: NZS

Prvič proti Švedske

“Navijači bodo nov dres premierno videli na tekmi med Slovenijo in Švedsko, ki bo 2. junija ob 20:45 v Stožicah, že danes pa ga predstavljamo v obliki promocijskega videa. Nogometna zveza Slovenije je namreč združila moči z mlado ekipo na čelu z režiserjem in producentom Davidom Podgornikom, glasbo pa je poleg reprezentančne himne Siddharte ustvarila še Neisha,” so zapisali pri NZS.

Na dresih je nad številko in pod njo izrisan vzorec. Z njegovo popolnitvijo želijo doseči ustrezno povezavo z novim simbolom. Velik kontrast med potiskom in ozadjem na obeh dresih zagotavlja dobro vidljive zapise na vseh delih športne opreme.

Loading Poll...

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!