Trenerski barometer: Dalić pod vrhom, Kek pri repu

Nogomet 7. Maj 202420:56 2 komentarja
Kek in Dalić
FOTO: Guliverimage

Pred začetkom Eura 2024 je ugledni spletni portal FourFourTwo objavil svojo lestvico kakovosti selektorjev posameznih držav udeleženk nogometnega festivala leta v Nemčiji. Najbolje so ocenili francoskega trenerja Didierja Deschampa, najslabše pa srbskega stratega Dragana Stojkovića.

Po oceni omenjene angleške spletne strani je za francoskim šefom strokovnega štaba na drugem mestu italijanski selektor Luciano Spalletti, oder za zmagovalce pa “krasi” še vodja domače zasedbe na Euru Julian Nagelsmann.

Ustvarjalci portala očitno zelo cenijo tudi hrvaškega selektorja Zlatka Dalića, saj so ga uvrstili na peto mesto, medtem ko je dosedanje delo Matjaža Keka očitno spregledano, ker ga FourFourTwo ceni šele kot dvajsetega najboljšega trenerja, ki s svojo ekipo poleti prihaja v Nemčijo.

“Dvakratni zmagovalec slovenskega DP kot strateg njegovega domačega kluba NK Maribor je bil na mesto selektorja ustoličen leta 2018, pred tem pa državno izbrano vrsto v prvi fazi službovanja vodil že med 2007 in 2011. Pod njegovo taktirko je Slovenija v kvalifikacijski skupini zasedla drugo mesto in se po 14 letih prvič prebila na veliko tekmovanje ter prvič po 24 na Euro,” so bili pisci zelo skopi pri argumentiranju svoje odločitve.

Mimogrede, preostala tekmeca Slovenije v skupini C, sta zasedla 4. (Gareth Southgate, Anglija) in 10. mesto (Kasper Hjulmand, Danska). Kako točna pa se vam zdi razpredelnica, na kateri so  za Kekom zaostali le švicarski, poljski, češki in srbski kolegi?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje