V živo na SK: zgodovinska priložnost kadetske reprezentance

Nogomet 21. Maj 202313:28 1 komentar
Foto: NZS

Po fantastični zmagi slovenske kadetske reprezentance na uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Srbiji (4:2) danes varovance Miša Brečka čaka obračun z eno izmed favoritinj turnirja Španijo. Morebitna nova zmaga mladih Slovencev bi našo reprezentanco do 17 let popeljala pred vrata zgodovinskega uspeha.

V vseh starostnih selekcijah je slovenska nogometna reprezentanca doslej sodelovala na sedmih velikih tekmovanjih. Še nikoli ni slovenskim nogometašem uspelo, da se na zaključnih turnirjih prebijejo v izločilne boje tekmovanja.

Po izjemni predstavi in zmagi proti Srbiji se takšen uspeh zdaj nasmiha talentirani generaciji fantov do 17 let, ki jih s klopi vodi dolgoletni slovenski reprezentant Mišo Brečko. A pred njegovimi varovanci sta še dve visoki oviri – Španija in Italija, ki spadata med najmočnejše reprezentance v tej starostni selekciji.

Tekmo med Slovenijo U-17 in Španijo U-17 si boste lahko danes ob 16.30 v živo ogledali na Sportklubu 1.

Zdaj torej Slovence čakajo Španci, to bo obračun dveh ekip, ki sta na prvi tekmi vknjižili vse tri točke. A furija je imela pri tem bistveno več težav kot naša reprezentanca, za zmago ekipe s Pirenejskega polotoka pa je v prvi vrsti zaslužen napadalec mlajših selekciji Barcelone Marc Guiu, ki je z dvema goloma v drugem polčasu poskrbel za preobrat Špancev proti Italijanom.

Evropsko prvenstvo U-17, 2. krog

Skupina B

16.30 Slovenija – Španija (SK 1)

20.00 Italija – Srbija (SK 2)

Lestvica:

Skupina A

16.30 Hrvaška – Švica (SK 4)

20.00 Anglija – Nizozemska (SK HD)

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje