Bogatinov pojasnil razloge za udarec, Ibričić opozoril na čustva

Nogomet 21. Maj 202312:04 4 komentarji
Foto: Zajem zaslona

Mirno lahko zapišemo, da je bil včerajšnji sosedski derbi med Radomljami in Domžalami (1:0) najbolj vroč tovrsten lokalni obračun doslej. Tekmeca, ki domače tekme igrata na istem stadionu, sta poskrbela za pravo dramo. Ne le na igrišču, ampak tudi ob njem. Po incidentu v zaključku tekme, ko je trener Radomelj Oliver Bogatinov z dlanjo po obrazu udaril športnega direktorja Domžal Senijada Ibričića, smo zbrali nekaj prvih odzivov, oba akterja pa smo povabili tudi v našo ponedeljkovo oddajo Pod prečko.

Čeprav so izgubili lokalni derbi z Radomljami (0:1), je bilo v taboru Domžal včeraj zvečer še kako veselo. Rumena družina je zaradi zmage Mure v Kopru (2:1) namreč vseeno osvojila končno 4. mesto, ki ravbarjem prinaša evropsko poletje.

A tik pred koncem tekme, ko omenjeni tekmi še nista bili odločeni, se je ob robu igrišča močno zaiskrilo. Tako zelo, da so pele tudi pesti oziroma bolje rečeno dlani. Naše kamere so namreč ujele trenutek, ko je trener Radomelj Oliver Bogatinov prisolil zaušnico športnemu direktorju Domžal Senijadu Ibričiću.

Zaušnica Oliverja Bogatinovu Senijadu Ibričiću:

Oliver Bogatinov sicer v nogometni javnost ni znan kot pretirano temperamentna oseba, ki hitro izgubi živce. Po fantastično opravljenem delu na klopi Radomelj in hitri zagotovitvi obstanka med elito niti ni imel posebnega razloga za nervozo. Kako je sam videl dogajanje, ki je pripeljalo do njegove odmevne poteze?

“Obžalujem dejanje. Oba s Senijadom Ibričićem sva po koncu tekme zadevo obžalovala. Te stvari gledajo mladi nogometni navdušenci in to ni primerno. Vesel pa sem, da je integriteta tekmovanja ostala čista. Na koncu je zmagal nogomet, četrto mesto se je odločilo na igrišču,” uvodoma razmišlja trener Radomljanov.

In dodaja.

“Čeprav veljam za mirnega človeka, ne smem dovoliti, da me nekdo žali. In če sem zdaj jaz problem, ker želim zagotoviti integriteto tekmovanja in ker sem postavil mejo, ko je nekdo prišel proti naši klopi in nas žalil, tudi prav. Sprejel bom svojo kazen. Ampak mislim, da je z našo družbo nekaj narobe, če kaznuje tistega, ki postavi mejo in ne tistega, ki je agresiven in provokativen v svojih dejanjih,” v prvem odzivu za Sporklub razmišlja Oliver Bogatinov.

Foto: Jure Banfi

Ibričić: Čustva so naredila svoje

Tudi s strani Senijada Ibričića nismo ravno vajeni potez, ki bi na takšen način burile duhove, kot jih je včerajšnji dogodek v Domžalah. Športni direktor rumene družine je bil po tekmi razumljivo dobre volje zaradi uvrstitve njegove ekipe v Evropo, razmišljal pa je tudi o dogajanju ob robu igrišča.

“Kar se zgodi na igrišču, ostane na igrišču. Vložek v tej tekmi je bil velik, tudi čustva so naredila svoje. Kar je bilo je bilo, o zadevi smo se, ko so se stvari umirile, pogovorili in s tem je zgodba za nas zaključena,” je za kamere Sportkluba razmišljal prvi kadrovnik Domžal.

Daljši odziv Senijada Ibričića boste lahko slišali v naši jutrišnji nogometni oddaji Pod prečko. Svojo plat zgodbe bo v njej predstavil tudi Oliver Bogatinov. V zadnji epizodi pred poletjem bomo sicer po odpovedi direktorja Olimpije Igorja Barišića, ki je udeležbo prepovedal tudi enemu izmed junakov sezone zmajev Matevžu Vidovšku, gostili Sportklubovega komentatorja in urednika časnika EkipaSN Gorana Obreza ter direktorja reprezentanc NZS in nekdanjega nogometaša Olimpije Mirana Pavlina.

Foto: Uroš Skaza

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje