Riera: Podrobnost, ki lahko naredi ogromno razliko

Evropa 25. Avg 20239:59 > 10:32 1 komentar
Albert Riera; FOTO: Jure Banfi

Trener NK Celje Albert Riera po porazu njegovega moštva v Tel-Avivu ni bil pretirano razočaran. Zaveda se, da grofje kakovostno (trenutno) še niso na ravni močnega izraelskega predstavnika. Pred vrnitvijo podprvakov v domovino je zaupal, kaj je po njegovem mnenju naredilo največjo razliko, da je popotnica tako slaba.

Španec je dejal, da je varovancem še pred duelom na stadionu Bloomfield naročil, da naj razmišljajo tudi o prihodnjem četrtku ter povratnem srečanju.

“Ni konec sveta. Fantom sem naročil, naj bodo vedri, se sprostijo in se regenerirajo. Če kogarkoli vidim s potrtim obrazom, ga bom kaznoval. Najraje bi bil tu pred vami s še enim odličnim rezultatom, a tako pač je. Lahko kaj spremenimo? Ne. Fantom za trud nimam česa očitati,” je bil prizemljen šef strokovnega štaba.

“Čeprav se zavedam, da se je danes med ekipama pokazal prepad, gremo v četrtek na zmago. Med nami in njimi obstaja ena majhna podrobnost, ki na koncu naredi velikansko razliko. Nič nimam proti dvobojem ena na ena, a ko greš sam proti dvema igralcema, tvegaš res ogromno, da boš izgubil žogo. Razen, če se ti posveti neka izvrstna zamisel,” je bil nekoliko piker strateg podprvakov.

Še med živimi

Poudaril je, da je z dvema napadalcema zaigral zato, ker ni želel, da domačin ves čas igra na njihovi polovici, ampak se vsaj del njihove ekipe osredotoča na obrambo. “Začeli so nas lomiti po bokih, si pripravili veliko situacij ena na ena in jih dobivali. Trpeli smo,” je priznal Riera.

Albert Riera

Na vprašanje, če se mu zdi, da je Celje še zmeraj v igri za napredovanje, je odvrnil: “Smo. Še so možnosti. Kolegom v strokovnem štabu in igralcem sem dejal, da gremo na zmago, pa četudi položaj ni ugoden.”

Ko je beseda nanesla na pomanjkanje “streliva” v napadu, po odhodu Charlesa Ikwuemesija, je Majorčan nastopil odločno: “Ta rezultat ni plod igre v napadu. Tudi, če bi nam danes pomagal ‘Charlie’, to kaj prida verjetno ne bi spremenilo. Ko imamo protinapad ali duel, bomo enostavno morali žogo spraviti mimo.”

Gregor Bajde NK Celje
Foto: Jure Banfi

Edini strelec celjskega zadetka Gregor Bajde je trenerja dopolnil: “Preživeli smo prvi polčas, na koncu so neke naše napake določile, da je rezultat previsok. Kaznovali so nas, bolje bi morali stati, ne pa tako narazen. Vemo, da lahko odigramo boljše. Naredili bomo analizo in se pripravili na povratno srečanje.”

Povratno tekmo bo na zadnji avgustovski dan ob 20. uri gostil celjski stadion Z’Dežele. V ekipo Celja se po odsluženi kazni vrača vezist Luka Bobičanec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje