Prosinečki razpet med selektorsko in trenersko ponudbo

Nogomet 4. Avg 20229:27 > 9:54 2 komentarja
Foto: SK

Še v zaključku junija se je z Olimpijo pripravljal na novo sezono in evropsko tekmo z luksemburškim Differdangejem. Nato pa so mu po kadrovskem cunamiju v zmajevem gnezdu pokazali vrata in Robert Prosinečki išče novo trenersko službo. Po informacijah hrvaškega Sportkluba se dogovarja za mesto selektorja Bolivije, naši viri pa so nam zaupali, da je v igri tudi selitev na klop kluba iz Združenih arabskih emiratov.

Kot prvi je informacijo o tem, da je “veliki žuti” kandidat za klop Bolivije, izbrskal lokalni medij Bolavip. Robert Prosinečki jo je nato potrdil za hrvaški Sportklub in dodal, da so pogovori že v teku. Na razpis za selektorja reprezentance Bolivije se je sicer prijavilo 180 kandidatov, večinoma tujcev.

Robert Prosinečki je zelo verjetno kandidat z najbolj renomiranim življenjepisom. Za hrvaško nogometno legendo sta dve selektorski epizodi, med letoma 2014 in 2017 je vodil Azerbajdžan, v obdobju 2018-2019 je bil selektor Bosne in Hercegovine. Kot trener je poleg Olimpije vodil še Crveno zvezdo ter turška Kayserispor in Denizlispor.

Po naših informacijah je sicer Prosinečki želja tudi enega izmed najmočnejših klubov v Združenih arabskih emiratih, kjer mu ponujajo zelo, zelo donosno pogodbo.

Foto: Guliverimages

Bolivija je južnoameriški “eksot”

Reprezentanca Bolivije je sicer ena najskromnejših južnoameriških reprezentanc. Na svetovnem prvenstvu je nazadnje igrala leta 1994 v ZDA, na Copi America so zanjo navadno rezervirana mesta povsem na repu razpredelnice. V kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo v Katarju je reprezentanca končala na 9. mestu, zgolj pred Venezuelo. Zaščitni znak izbrane vrste je visoko ležeče domače igrišče v prestolnici La Paz, 3.600 metrov nad gladino morja.