Iz Brava se vrača v Kidričevo: Od sebe pričakujem…

Nogomet 6. Jul 202115:33 > 16:34
Rok Kidrič
Rok Kidrič je leta 2018 v dresu Aluminija v 24 prvenstvenih nastopih dosegel šest zadetkov in ob tem pripeval še dve asistenci. Foto: NK Aluminij

Rok Kidrič je četrta poletna okrepitev Aluminija. V Kidričevo je prišel kot prost igralec, podpisal je dvoletno pogodbo.

Rok Kidrič je svojo kariero začel v mladinskih selekcijah Celja in se še v mladinskem staležu poskusil pri Šmartnem 1928, Dravinji in ptujski Dravi. Svojo člansko kariero je začel pri drugoligašu Roltek Dobu, od koder ga je pot vodila na obalo k takratnemu prvoligašu Ankaranu, od koder je v začetku leta 2018 prestopil v Kidričevo. Po igranju v rdeče-belem se je v začetku leta 2019 preselil k ljubljanski Olimpiji, od koder ga je pot vodila k turškemu Bolusporju, iz Turčije pa se je preselil k ljubljanskemu Bravu, kjer je preživel zadnjo sezono.

Kidrič je v slovenskem prvoligaškem tekmovanju do sedaj vknjižil 83 nastopov in mrežo nasprotnikov zatresel 18-krat, ob tem pa prispeval še pet asistenc. V drugoligaškem tekmovanju je na slovenskih zelenicah vknjižil 69 nastopov ob tem pa dosegel 29 zadetkov.

“Mislim, da mi bo igra Aluminija odgovarjala”

“Zagotovo je k odločitvi, da ponovno oblečem rdeče-beli dres botrovalo to, da okolje poznam. V Kidričevem sem se odlično počutil, sedaj si želim, da mi bo to okolje ponovno tako odgovarjalo, kot mi je že. Poznam trenerja Oskarja Drobneta, všeč mi je njegovo delo, njegov način igre, vodenja, zato upam, da se bom hitro prilagodil. Od sebe pričakujem, da bom ekipi dal to, kar se od mene pričakuje, da bom ponovno naredil korak naprej v svoji karieri in skupaj z ekipo napredoval. Mislim, da mi bo igra Aluminija odgovarjala, zato sebe vidim kot pomembnega člena, ki bo z zadetki poskušal vrniti zaupanje,” je bo selitvi iz Šiške v Kidričevo povedal visokorasli 194 centimetrov visoki napadalec.

Komentari

Vaš komentar