Agent Camoranesi: Jan Repas se je le nasmejal

Nogomet 6. Jul 202111:00 > 15. Jul 2021 21:46
Jan Repas
Jan Repas bo eden od gonilnih sil Maribora v prihajajoči sezoni. Foto: Jure Banfi

Jan Repas je še en v vrsti nogometašev, ki po neuspeli misiji v tujini išče samozavest in dobro formo v slovenski Prvi Ligi Telemach. Slovenski ljubitelji nogometa se v Ljubljani rojenega nogometaša spominjajo predvsem po tem, da je avgusta leta 2017 za milijon evrov iz Domžal prestopil v francoski Caen, zdaj pa pri Mariboru vstopa v drugo sezono. Prepričan je, da bo bolj uspešna kot prva.

Po Ažbetu Jugu je Jan Repas še drugi član Maribora, ki se je po nekaj letih letih vrnil na slovenske zelenice. Oba sta v Ljudski vrt prišla lansko poletje in hitro pokazala, da se njun prestop v tujino ni zgodil po naključju.

Repas je pri Domžalah, ki jih je takrat vodil ravno zdajšnji trener vijoličnih Simon Rožman, v sezoni 2017/18 zablestel v kvalifikacijah evropske lige. Bil je gonilna napadalna sila rumenih, dosegel pa je tudi dva zadetka in dodal še asistenco. Mladeniča so hitro opazili tuji klubi, Domžalčani pa so ga na koncu prodali v Caen, ki je za slovenskega nogometaša odštel milijon evrov.

Minus le igralni čas

V prvi sezoni v Franciji je Repas še dobil nekaj priložnosti, nato pa je padel v rezervno ekipo francoske ekipe. “Vse se zgodi z razlogom, mislim, da je prav, da sem odšel tja, dobiš neke nove izkušnje, drug pogled na nogomet, postaneš bolj samostojen, skratka težko bi našel kakšno negativno stvar razen seveda tega, da nisem toliko igral, kot sem želel. Tudi, če bi lahko zavrtel čas nazaj, ne bi ničesar spreminjal,” nam je potrdil napadalno usmerjeni vezist Maribora, ki ga je še posebej opeval Rožmanov predhodnik Mauro Camoranesi.

Za zdaj še nič konkretnega

Legendarni nogometaš Juventusa in italijanske izbrane vrste je 21 tekem sedel tudi na klopi Maribora in po odhodu iz štajerske prestolnice je v pogovoru za italijanski Tuttosport izpostavil ravno Repasa.

Jan Repas
Po mnenju Camoranesija bi Repas brez težav igral v najmočnejši italijanski ligi. Foto: Jure Banfi

Nastopi v Franciji (2017-2020):

Ligue 1: 15 tekem (905 minut)

Ligue 2: 10 tekem (266 minut)

Francoski pokali: 6 tekem (313 minut)

“Ne vem, če je primeren ravno za Juventus, a v serie A bi brez težav igral. Je hiter in močan, z dobrim strelom. Res mi je všeč,” je pred časom dejal nekdanji trener Maribora, besede so prišle tudi na naslov Repasa, čigar cilj se je nekega dne vrniti v tujino.

Ali ima res kakšne ponudbe iz najmočnejše italijanske lige, pa je ostal skrivnosten. “Tega ne morem komentirati. Težko karkoli rečem na to temo, naj vse skupaj ostane v klubu,” se je zasmejal 24-letni nogometaš, a pripomnil, da ponudbe zagotovo obstajajo, a za zdaj še ni prav nič konkretnega in ostaja z mislimi zgolj in samo pri Mariboru, ki ga kmalu čaka uvodna tekma sezone.

Začetek že v četrtek

Prva uradna ovira slovenskih podprvakov v novi sezoni bo že v četrtek, 8. julija (20.45) v kvalifikacijah novoustanovljene konferenčne lige armenska ekipa Urartu.

“Naš cilj je dobro vstopiti v sezono. Prvi cilj je zagotovo Evropa, kjer si želimo priti v konferenčno ligo, pred nami so štirje težki predkrogi, vsekakor nam ne bo lahko, a imamo možnosti,” meni nekdanji član Domžal in francoskega Caena.

Jan Repas
Napadalni vezist je v pretekli sezoni za Maribor odigral 33 tekem, dosegel je šest zadetkov in dodal še sedme podaj. Na zelenici je preživel več kot 2300 minut.

Z navijači tja, kamor sodijo

#related-news_0

Mariborčani so v pretekli sezoni še drugo leto zapored ostali brez lovorike, a z navijači, ki bodo lahko spet prisotni na štadionu v Ljudskem vrtu želijo lovoriki spet vrniti v svoje vitrine.

“Lani nam nič ni šlo po načrtih, a trenutno delamo izredno trdo, da se vrnemo tja, kamor sodimo. Maribor vedno zanima le osvajanje lovorik, brez njih lahko vse skupaj označimo za slabo sezono,” pravi občasni slovenski reprezentant in dodaja, da upa, da sezona ne bo tako izenačena, kot je bila lanska.

“Resnično upam, da ne, v minuli sezoni je res lahko vsak vsakega premagal, kar je zelo zanimivo za gledalce, za igralce in klub malce manj, upajmo, da bo čim manj nihanj in da bomo lahko izpolnili začrtane cilje,” je še dodal naš sogovornik.

Komentari

Vaš komentar