Rok Kronaveter: specialist za gole, ki prinašajo naslove

Nogomet 23. Maj 20227:00 > 19:30 0 komentarjev

"Izkušeni smo na koncu potegnili voz in Maribor popeljali do zasluženega naslova prvaka," je po zmagi v Murski Soboti, kjer je s prvim golom na tekmi Mariboru utrl pot do zmage in naslova, povedal Rok Kronaveter. Specialist za tekme, ki odločajo o naslovu. Spomnimo, njegova zadetka sta prvenstveni lovoriki prinesla tudi Olimpiji.

“Prišli smo po pokal in ga zasluženo dobili. Od prve minute smo bili boljši nasprotnik, imeli smo ogromno priložnosti. Potem smo v pravem trenutku dosegli prvi gol. V prvih desetih minutah drugega polčasa smo zadeli še dva in tekma je bila odločena. Res je, da smo potem prejeli poceni gol, ampak smo bili boljši nasprotnik. Zasluženo smo prvaki,” je po zmagi s 3:1 povedal Rok Kronaveter, ki je mrežo Mure načel z natančnim strelom v 42. minuti.

Izkušeni, 35-letni vezist, ki je bil večji del sezone rezervist, z golom ni osrečil zgolj Maribora, ki je po treh letih osvojil naslov. Sebi je z njim prinesel podaljšanje pogodbe za še eno leto, kot je razkril v pogovoru za SportKlub po koncu tekme v Fazaneriji.

Gol Roka Kronavetra v Murski Soboti:

Dva naslova je v zadnjem krogu prinesel že Olimpiji

Resda tokrat njegov gol ni direktno odločil tekme, saj sta do konca dvakrat zadela še njegova soigralca, je pa KR7, kot ga je ob prihodu posrečeno poimenoval takratni športni direktor Maribora Zlatko Zahović, spet dokazal, da je igralec za velike tekme.

Spomnimo, prav on je z golom za zmago z 1:0 proti velenjskemu Rudarju v predzadnjem krogu sezone 2015/16 Olimpiji prinesel naslov po dolgih 21 letih čakanja in Ljubljančane osrečil tudi v zadnjem krogu sezone 2017/18. Takrat je zadel za nujno potrebno točko proti Domžalam in Milanu Mandariću prinesel drugo in zadnjo prvenstveno lovoriko v Ljubljani.

“Današnje tekme direktno nisem odločil, sem pa dosegel prvi gol, ki nam je precej pomagal. Seveda sem vesel, da sem zadel. Konec sezone je bil sanjski. V prvem delu sezone nisem igral prav pogosto, v drugem pa je bilo precej bolje. Zadovoljen sem, da se je moja forma v zaključku sezone vzpenjala,” je po tekmi še povedal nogometaš z vijoličastim dresom s številko 7, ki je s šestim golom za najboljšim strelcem lige Ognjenom Mudrinskim sezono zaključil kot drugi najboljši strelec Maribora v prvenstvu. Pa čeprav se je v začetni enajsterici Radovana Karanovića znašel le devetkrat. Od tega šestkrat v zadnjih desetih prvenstvenih krogih.

Z golom v 42. minuti je Mariboru utrl pot do naslova.

O čem je Rok Kronaveter še govoril:

O pritisku, ki so ga čutili pri Mariboru:
“Starejši, ki smo izkusili že marsikaj, znamo v takih trenutkih prevzeti odgovornost. Potegnili smo voz. Sam pritiska nisem čutil. Videlo se je, da smo bili pravi, ko je bilo to najbolj potrebno. Odigrali smo odlično tekmo. Trener je sestavil izkušeno ekipo in očitno zadel v polno. Zasluženo smo zmagali. Domov gremo lahko zadovoljni.”

O prekinitvah, ki so jih povzročali navijači:
“Treba jih je razumeti. Dolgo časa smo čakali na nov naslov, to je normalno. Pomembno je, da večjih incidentov ni bilo. Je pa lepo igrati pred polnimi tribunami. Čestitke obema navijaškima skupinama za vzdušje, ki sta ga priredili.”

O tem, zakaj v prvem delu sezone ni veliko igral:
“Ekipa je v prvem delu sezone igrala dobro, zmagovala. Trener se je odločal za druge nogometaše, mi na klopi pa smo čakali na priložnost. Vemo, da imamo 20, 25 igralcev. V drugem delu sezone, sploh na odločilnih tekmah, smo več priložnosti dobivali nekateri drugi. Na koncu smo se kot ekipa zelo dobro odzvali. Sezono smo h koncu pripeljali na tak način, kot smo si želeli. Zasluženo smo prvaki.”

O ciljih Maribora za Evropo v naslednji sezoni:
“Težko je reči, kakšni bomo, saj je najprej treba videti, kdo bo ostal. Nekaterim se iztečejo pogodbe, nekateri so posojeni. Upam, da bodo v klubu naredili vse, da bomo konkurenčni. Potrebujemo okrepitve. Upamo, da bomo uspešno igrali na dveh frontah. Čaka nas šest evropskih tekem. Naredili bomo vse, da pridemo čim dlje, ampak najprej je treba proslaviti ta naslov, potem pa bomo šli naprej.”

O tem, kako bodo Mariborčani proslavili naslov:

“Gremo nekam. Ne vem še, kam. Nismo se še dogovorili. Verjamem pa, da bomo znali proslaviti dolgo v noč.”

O tem, kakšna je njegova prihodnost pri Mariboru:
“S tem naslovom se je moja pogodba podaljšala za še eno leto. Ostajam v Mariboru, zaradi česar sem zelo vesel. Potem pa bomo videli, kako in kaj. Leta so sicer tu, ampak dokler se počutim dobro in bom konkurenčen, bom vztrajal.”

O odzivu Maribora po porazu v Šiški:
“Takrat se ni izšlo po naših željah, ampak smo vedeli, da še ni konec. Vedeli smo, da je Koper pod velikim pritiskom, kar se je na koncu tudi potrdilo. Tudi danes Koper ni zmagal. Nima igralcev, ki so osvajali lovorike. Razen Aleksandra Rajčevića ne vem, če je kdo sploh še kaj osvojil. Mi smo se po tistem porazu dobro odzvali. Naredili smo domačo nalogo in najprej premagali Aluminij, zdaj pa še Muro.”

O tem, ali je verjel, da Koper v zadnjih dveh tekmah ne bo dvakrat zmagal:
“Vedeli smo, da mu bo težko. Bravo je eno od težjih gostovanj v ligi, v Šiški je vedno težko igrati. Na koncu se je vse izšlo po naših željah.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!