Ronaldo? Ne, prva želja trenerja Al-Nassra je bil Messi

Nogomet 2. Jan 202313:46 0 komentarjev
Trener Al-Nassra Rudi Garcia bi si v ekipi želel tudi Lionela Messija. (Foto: Profimedia)

Trener novega kluba Cristiana Ronalda, Rudi Garcia, je na nedavni novinarski konferenci razkril, da Portugalec ni bil njegova prva želja. Francoz bi v ekipi Al-Nassra veliko raje videl njegovega največjega tekmeca Lionela Messija.

Še preden je Ronaldo vpisal svoj prvi nastop za svoj novi klub Al-Nassr, je trener zasedbe iz Savdske Arabije Rudi Garcia postregel z izjavo, ki utegne močno razburiti portugalskega nogometnega zvezdnika. Francoz je namreč na nedavni novinarski konferenci dejal, da bi veliko raje kot Ronalda, v svoji ekipi videl njegovega največjega tekmeca Lionela Messija. “Najprej sem želel iz Dohe pripeljati Messija,” je dejal Garcia, nato pa planil v smeh.

Čeprav bi izjavo lahko razumeli kot šalo, pa do smeha bržkone ni Ronaldu, ki bi kljub 200 milijonom evrov visoki plači bržkone veliko raje ostal v Evropi in zaigral za enega od klubov v ligi prvakov, piše britanski tabloid Daily Mail. Časnik ob tem dodaja, da bi Garcia s svojo izjavo lahko pošteno zaostril svoj odnos z 38-letnikom, ki se je decembra z Manchester Unitedom razšel tudi zaradi spora s trenerjem Erikom Tenom Hagom.

Kot je sicer za španski športni dnevnik As razkril Garcia, ki je pred junijskim prihodom v Al-Nassr vodil med drugim vodil Romo, Marseille in Lyon, bi do sodelovanja z Ronaldom lahko prišlo tudi že veliko prej, saj je bil 58-letnik pred časom med kandidati za trenerja rdečih vragov.

“Mislim, da bi bil katerikoli trener presrečen, če bi lahko treniral tako velikega zvezdnika, kot je Ronaldo. Temu sem bil zelo blizu že novembra 2021. Takrat so izbrali Ralfa Rangnicka, a z nogometnim in tehničnim direktorjem Johnom Murtoughom ter Darrenom Fletcherjem sem se sestal kar dvakrat. Bil sem zelo blizu prihodu v United in tudi zelo motiviran, da ga prevzamem. Le kdo ne bi bil?« je za As dejal Garcia.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!