Ronaldo se ne ustavlja: Kje je meja Portugalca? (VIDEO)

Nogomet 12. Dec 20237:30

Cristiano Ronaldo nadaljujejo v fantastični strelski formi. 38-letni Portugalec je v koledarskem letu 2023 dosegel že 50. zadetek, leta pa sploh še ni konec.

Cristiano Ronaldo je letu 2023 za Al-Nassr in portugalsko izbrano vrsto dosegel že petdeset zadetkov. Okroglo številko je postavil na četrtfinalni tekmi savdijskega kraljevega pokala, potem ko je v drugem polčasu obračunu proti Al Shababu zadel za vodstvo s 4:1 in dokončno odločil srečanje.

Portugalski veteran se je na vrhu strelcev v koledarskem letu izenačil z napalacem Man Cityja Erlingom Haalandom. Oba sta zadela po 50 zadetkov, medtem ko ima Harry Kane in Kylian Mbappe na svojem računu enega manj.

Lahko se zgodi, da bo imel na koncu še enkrat več zadetkov kot Messi

Ronaldo bo z Al-Nassrom do konca leta odigral še tri tekme, zato lahko svojo bilanco še krepko popravi. Ronaldo je za 50 zadetkov koledarskem letu, to mu je uspelo že osmič v karieri, potreboval 56 tekem, Haaland pa 60. Lionel Messi, prejemnik zlate žoge, se je v letu 2023 ustavil pri 28 zadetkih.

Foto: Profimedia

Za primerjavo, kaj trenutno počne portugalski veteran, povejmo, da sta se tako Diego Maradona kot Pele upokojila pri 37 letih, brazilski Ronaldo pri 35, Zinedina Zidane pa še leto prej.

Messi je pri svojih 36 letih v tej sezoni dosegel le en zadetek v ligi MLS, kar le govori o tem, da počasi pojenjajo magične moči tudi argentinskemu virtuozu, medtem ko se zdi, da je Ronaldo iz tekme v tekmo bolj poleten.