Škandal v Turčiji: Predsednik nokavtiral sodnika (VIDEO)

Nogomet 11. Dec 202321:52 0 komentarjev
Foto: Zajem zaslona

Po tekmi najmočnejše turške lige med Ankaragücüja in Rizesporju (1:1) je predsednik domače ekipe Faruk Koca v obraz udaril sodnika Halila Umuta Melerja, ki jo je na koncu odnesel z grdo modrico.

Na dvoboju med Ankaragücüjem in Rizesporjem je po tekmi, ki se je končala brez zmagovalca (1:1), zavrelo. Predsednik domače ekipe Faruk Koca je pritekel na zelenico in z vso močjo v obraz udaril glavnega sodnika tekme, ki se je zgrudil po tleh, tam pa ga je nekdo drug še brcnil v glavo. Sodnik Halil Umut Meler jo je odnesel z grdo modrico pod očesom.

Kaj jih je razjezilo?

Kaj je tako razjezilo domače veljake, ni znano. Lahko povemo, da je domača ekipa v 50. minuti ostala brez izključenega Alija Sowa, pred izenačujočim zadetkom Rizesporja v 97. minuti, pa je sodnik Meler dve minuti prej izključil tudi branilca gostov Emirja Hana Topcuja. “Stemnilo se mi je pred očmi. Sploh se ne spomnim, kaj sem naredil,” je svoj napad na sodnik komentiral predsednik domače ekipe.

Sodniki napovedali umik

Po incidentu je se nemudoma sestala uprava turške nogometne zveze, ki je zahrbten napad na sodnika vzela z vso resnostjo. Odzvalo se je tudi združenje turških sodnikov, ki so domnevno napovedali prekinitev svojih obveznosti. Brez sodnikov nadaljevanje Super lige ne bo mogoče.

Incident, ki ne sodi na zelenice:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!