Ronaldova mama: Naslednje leto bo igral za Sporting

Nogomet 13. Maj 202119:30 > 19:35
Cristiano Ronaldo je zelo navezan na svojo mamo (desno). Bi ga res lahko že naslednjo sezono pripeljala nazaj v Sporting? FOTO: Guliverimages.

Proslavljanje navijačev lizbonskega Sportinga ob težko pričakovanem naslovu portugalskega nogometnega prvaka je začinila tudi mama slovitega Cristiana Ronalda, Dolores Aveiro, ki je navijačem Sportinga obljubila, da bo njen sin naslednjo sezono igral za njihov klub.

Sporting Lizbona, za katero je v prvi polovici sezone igral tudi slovenski reprezentant Andraž Šporar in v prvenstvu dosegel tri gole, je ta teden prišel do 19. prvenstvene lovorike, na katero pa je čakal kar 19 let.

Razumljivo so navijači Sportinga težko pričakovani naslov, na katerega so upali skoraj dve desetletji, ustrezno proslavili, ulice Lizbone so v torek zvečer preplavili navijači, ki prisegajo na zeleno in belo barvo.

Proslavi se je pridružila tudi gospa Dolores Aveiro, ki, tako kot njen sin, ne skriva, za koga na Portugalskem navija, in navijačem Sportinga obljubila: “Pogovorila se bom z njim in ga pripeljala nazaj domov. Naslednje leto bo igral na stadionu Alvalade!”

Kako resna je ob tej obljubi bila, težko sodimo, a tega, da bi nekoč spet oblekel dres Sportinga iz Lizbone, Cristiano Ronaldo nikoli ni skrival. Kdaj, pa je seveda drugo vprašanje.

Namigovanja o Portugalčevi prihodnosti so vse glasnejša postala v zadnjem času, ko je Juventus ostal brez naslova prvaka, grozi pa mu tudi, da v naslednji sezoni ne bo igral v ligi prvakov. Če se bo to zgodilo, potem Ronaldo v naslednji sezoni v Torinu skorajda zagotovo ne bo igral.

V zadnjem času najboljšega strelca v zgodovini lige prvakov povezujejo s številnimi klubi, tudi z morebitnim povratkom v Manchester United.

Šestintridesetletni Ronaldo ima pogodbo z Juventusom še do leta 2022, prav včeraj pa je, ko je zabil gol pri zmagi nad Sassulom s 3:1, prišel že do 100. zadetka v njegovem dresu. Juventus je dva kroga pred koncem italijanskega prvenstva sicer na petem mestu, ki po koncu sezone prinaša Ligo Europa. Za Napolijem, ki je četrti, zaostaja za točko.

Ronaldo je bil član Sportinga od leta 1997, ko je v njegove mladinske selekcije prišel kot 12-letnik z Madeire. V Lizboni je ostal do leta 2003, ko je zanj Manchester United plačal 19 milijonov evrov. V 31 nastopih za Sporting v vseh tekmovanjih je dosegel šest golov.