Rožman: Mirno bomo čakali na derbi proti Olimpiji

Nogomet 6. Maj 202110:18 0 komentarjev
Simon Rožman
Jure Banfi

Po zaslugi zmage Domžal je prednost Olimpije pred Mariborom skopnela na vsega dve točki. Prednost, ki jo vijoličasti lahko nadoknadijo na nedeljskem večnem derbiju v Stožicah.

V nasprotju z Olimpijo je Maribor svojo nalogo sredi tedna opravil z odliko. Po uvodnem zaostanku je v Ljudskem vrtu proti sežanskemu Taborju prišel do pomembne zmage z 2:1. “Drži, po težji poti do zmage lahko izpostavimo kot primeren opis tekme. Prvi polčas je bil zelo nadzorovan, morda celo nekoliko rezeviran. Nismo uspeli razviti igre proti naprej in z menjavami smo potem skušali pridobiti na živahnosti, gibanju v medprostorih, kar nam je uspelo. Tekma je bila iz različnih razlogov precej nervozna, opazna pa je bila naša močno izražena želja po zmagi. Zato sem vesel predvsem za fante, da so prigarali te 3 točke, ki so zelo pomembne za finiš prvenstva,” je obračun na Primorskem ocenil trener Maribora Simon Rožman.

Mariborčani so po dveh zaporednih porazih pred večnim derbijem nujno potrebovali zmago, s katero bi si okrepili samozavest. Po uvodnem zaostanku je bila naloga veliko težja, a zmaga na koncu zato veliko slajša. “Imeli smo dober odziv ekipe, to je bilo zelo pomemno. Pripravljali smo se na tekmo v smeri, da bo treba zadeti vsaj dvakrat za zmago. Po zaostanku smo se pobrali, bili solidni pri prekinitvah, v obeh fazah. To je spodbudno spoznanje, smo pa ob pravem času izkoristili enajstmetrovko. Ustvarjali smo si priložnosti, tekma je šla po naših željah v drugem polčasu. Tekmecem nismo veliko dovolili, razen tiste priložnosti v končnici. Ob vidnem trudu vseh fantov, da se nam ne bi tudi tokrat rezultatsko zalomilo, smo privedli tekmo do želenega razpleta,” je nadaljeval Rožman.

Srečanje proti “kraševcem” je že v arhivu, v ospredju pa večni derbi proti Olimpiji. “Prizor, ko so fantje po končani tekmi popadali na travo, je bil dovolj zgovoren. Želje in truda ni manjkalo. Treba je najprej opraviti dobro regeneracijo, nato pa se usmeriti k derbiju in vmes popraviti še veliko zadev. Do nedelje je dovolj časa, mirno bomo dočakali derbi. Šli bomo korak po korak, pomemben bo odnos, imeti moramo pravo energijo. Ta zahteva bo zdaj v ospredju, o preostalih tehnično-taktičnih zadevah pa bomo razmišljali po koncu sezone,” je v pogovoru za spletno stran Maribora še dejal nekdanji trener Rijeke, Domžal in Celja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!