Rutinirana zmaga Celja za skok na drugo mesto

Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Gorice so v 16. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:2 (0:1). Gostje so povedli preko Nina Koutra in delo dokončali z zadetkom Ikwuemesija.

Novogoričani vse od 9. kroga čakajo na tretjo zmago sezone, kaj lahko se zgodi, da bodo po tem krogu na zadnjem mestu lestvice. Tokrat so jih premagali Celjani, potem ko so v vsakem polčasu dosegli po en zadetek. Celje se je z osmo zmago vsaj začasno povzpelo na drugo mesto.

Potem ko prvih 20 minut ni ponudilo posebej razburljive predstave, v kateri so bili posebej Celjani dokaj anemični, pa so gosti, ki so igrali brez kaznovanega Denisa Popovića, povedli v 22. minuti.

Takrat je Charles Ikwuemesi žogo z leve poslal v osrčje kazenskega prostora, kjer so jo goriški branili le gledali, tako da je končala pri Ninu Koutru, ki jo je iz bližine poslal v mrežo.

V 28. minuti je imel celjski napadalec Ikwuemesi priložnost za podvojitev prednosti, ko je po globinski podaji sprožil malce z desne strani kazenskega prostora, Uroš Likar pa je žogo odbil.

Foto: Aleš Fevžer

V 31. minuti se je na drugi strani Jošt Urbančič opozoril nase s preigravanjem po levi strani in strelom, ki ga je Matjaž Rozman obranil, a je bil goriški nogometaš pred tem v prepovedanem položaju. Tri minute pozneje je imel pri Celju izjemno priložnost Aljoša Matko, a je s šestih, sedmih metrov žogo poslal visoko čez gol.

Napadi Goričanov nenevarni

Uvod drugega polčasa je bil precej miren, kar zadeva nevarne akcije, igra pa je bila še naprej bolj ali manj enakovredna. Domači strateg Miran Srebrnič je s trojno menjavo po dobri uri skušal oživiti domači napad, kar pa ni obrodilo želenih sadov.

Celjani so ohranjali minimalno prednost, posebej pogosto niso odhajali v napad, toda v 80. minuti so podvojili prednost, ko je Nejc Mevlja izgubil žogo ob Aljoši Matku, ta pa jo je nato nesebično poslal pred vrata, od koder je Ikwuemesi dosegel svoj šesti gol sezone.

V 90. minuti je s strelom poskusil Tin Matić malce izven kazenskega prostora, Likar pa je bil na mestu. Gorica se je sicer trudila kaj narediti v napadu, vendar ji ni posebej uspevalo. Na drugi strani je v protinapad v 94. minuti stekel Nene Gbamble, dvoboj ena na ena pa je dobil goriški vratar.

Gorica bo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Muri, Celje pa bo gostilo Koper.

Gorica – Celje 0:2 (0:1)

Kouter 23., Ikwuemesi 80.

Konec tekme!

80. minuta: GOOOL! Celjani so na pragu zmage v Novi Gorici. Izkušeni branilec Nejc Mevlja je pri poskusu izbijanja žoge odreagiral začetniško in podaril žogo Matku, ta pa je z lepo asistenco zaposlil Ikwuemesija za 2:0.

78. minuta: Goričani so v drugem polčasu precej več pri žogi, a tudi povsem nenevarni, medtem ko čas neusmiljeno teče.

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa.

33. minuta: Na drugi strani takoj priložnost tudi za Celjane, Aljoša Matko je preigraval, toda žogo s približno petih metrov poslal visoko prek vrat.

31. minuta: Velika priložnost tudi za Goričane, toda z izjemno obrambo se je izkazal vratar Rozman.

GOOOL! Vodstvo Celjanov. V 22. minuti so grofje izkoristili prvo resnejšo priložnost na tekmi. Skok za žogo je dobil Ikwuemesi, nato pa je bil na pravem mestu Nino Kouter, ki mu ni bilo težko poslati žogo v mrežo domačinov.

Začetni enajsterici:

Gorica: Likar, Širok, Agić, Mevlja, Urbančič, Ankrah, Ahmetaj, Petrović, Marinič, Krajnc, Iličić

Celje: Rozman, Stojinović, Vuklišević, Zec, Morozov, Šporn, Kouter, Vrbanec, Gbamble, Matko, Ikwuemesi

Komentari

Vaš komentar