Šahtar znova boljši od Reala!

Šahtar
Šahtar

Nogometaši Šahtarja so v 5. kolu Lige prvakov z 2:0 premagali Real Madrid in povsem zapletli situacijo v skupini B.

Šahtar, ki je v prvem kolu v Madridu zmagal s 3:2, od takrat pa na treh tekmah sploh ni dosegel gola, je potreboval zmago, da ohrani upe na napredovanje in na Olimpijskem stadionu v Kijevu je dosegel točno to. Ekipo Zinedina Zidana je premagal z 2:0, tako da sta ekipi zdaj s po 7 točkami izenačeni na drugem mestu.

Real je imel prvo priložnost že v 5. minuti, Marco Asensio je dobil lepo podajo v kazenskem prostoru, streljal, vendar je zadetek preprečila vratnice. Asensio je imel novo priložnost v 30. minuti, vendar je njegov poskus odlično ubranil Anatoli Trubin. Madrid je imel v prvem polčasu precejšnjo premoč, vendar je ostalo pri izidu 0:0.

V drugem polčasu je Šahtar zaigral bolje in v 57. minuti povedel. Po podaji v kazenski prostor se je žoga odbila v prazen prostor, branilci Reala so jo samo gledali, pritekel je Dentinho in zatresel mrežo. Real si nato ni ustvaril nekih resnejših priložnosti, Šahtar pa je v 82. minuti zadel še drugič. Manor Solomon je na polovici igrišča dobil dolgo podajo in stekel v hiter protinapad, nato pa z roba kazenskega prostora ustrelil in premagal Courtoisa.

Drugo tekmo v skupini nocoj igrata Borussia Mönchengladbach in Inter Milano.

Komentari

Vaš komentar