Se pripravlja čistka med azzuri?

FIFA Svetovno Prvenstvo 28. Mar 202213:10 0 komentarjev
Ciro Immobile Italija
Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Debakel aktualnih evropskih prvakov Italijanov v dodatnih kvalifikacijah za odhod na svetovno prvenstvo je odprl številna vprašanja, bržkone pa bo sprožil tudi proces, ki bo močno spremenil podobo azzurov.

Že vse od katastrofe proti Severni Makedoniji se ugiba o nasledniku aktualnega selektorja Roberta Mancinija. Veliko se govori tudi o temu, kdo od igralcev bo sklenil reprezentančno pot.

Jasno je, da se bo od igranja za izbrano vrsto poslovil Giorgo Chiellini, ki resno razmišlja, da poleti tudi sklene igralsko kariero. Italijanski mediji pa medtem namigujejo, da bi se mu lahko pridružili še trije igralci, ki so bili zelo pomembni pri pohodu Italije na evropski naslov,

Prvi na spisku je Lorenzo Insigne. Napadalec je bil v zadnjih letih eden najpomembnejših igralcev, toda zdi se, da je Insigne z odhodom v Ligo MLS po koncu sezone med vrsticami namignil, da so dnevi nogometa na najvišjem nivoju zanj preteklost.

Medtem ko bi bila reprezentančna upokojitev Insigne še nekako pričakovana, bi odhoda Jorginha in Cira Immobileja, ki ju mediji prav tako napovedujejo, to bilo veliko bolj presenetljivo. Po drugi strani je treba dodati, da je o morebitnem odhodu omenjenih treh nogometašev poročala tudi Corriera dello Sport, kar vsemu skupaj daje dodatno težo.

Za začetek bo potrebno čakati na ime novega selektorja, nato bo zagotovo več znanega tudi o spremembah v igralskem kadru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!