Torino izločil Romo; Kurtić izključen ob zmagi Atalante

Serie A 20. Dec 201721:32 > 21:43
Getty Images

S sredinimi tekmami se zaključuje osmina finala italijanskega pokala. Torino je na Olimpicu šokiral Romo (1:2), Atalanta pa je doma z 2:1 ugnala Sassuolo.

Roma je bila sicer izrazito boljši nasprotnik, sprožila več strelov, a zapravila občutno preveč priložnosti. Gostitelji so sicer prvi resneje zapretili, a je po pol ure igre veselje Stephanu El Shaarawyju ob strelu od daleč preprečila prečka.

Le nekaj minut zatem je za Torino zadel Lorenzo De Silvestri, ki je dobil skok po podaji s kota in z glavo proti vratom Lukasza Skorupskega poslal neubranljiv strel.

Domači so v nadaljevanju še stopili na plin, v 68. minuti pa se je po poskusu Patrika Schicka znova stresel okvir gola, tokrat vratnica. Sledil je nov hladen tuš za Romo, saj je v 72. minuti na 2:0 povišal Simone Edera. Takoj zatem je rezervist Edin Džeko zapravil 11-metrovko, častni gol za Romo pa je v 85. minuti dosegel Schick. Prav omenjeni je imel v zaključku tudi priložnost za izenačenje, a je bil na nesrečo domačih nenatančen.

Na prvi sredini tekmi je Atalanta z 2:1 ugnala Sassuolo, na tekmi pa sta nastopila tudi oba slovenska reprezentanta. Domači so oba zadetka dosegli v prvem polčasu, v drugem pa zaigrali slabše in bili za to skoraj kaznovani. Jasmin Kurtić je igral od prve minute, a bil v 89. izključen zaradi nešportne poteze. Josip Iličić, najboljši strelec Atalante v tej sezoni, je priložnost dobil ob koncu srečanja.

Kot zadnji se je v četrtfinale uvrstil še Juventus, ki je brez večjih težav z 2:0 izločil Genovo.

Italijanski pokal, osmina finala, sredine tekme:
Atalanta – Sassuolo 2:1 (2:0)

Roma – Torino 1:2 (0:1)

Juventus – Genoa 2:0