Sarri: Statistika nič ne šteje

Serie A 30. Dec 20171:03 > 1:05
Maurizio Lagana/Getty Images

Trener Napolija Maurizio Sarri se dobro zaveda, da jesenski naslov prvaka, ki si ga je njegova ekipa zagotovila zahvaljujoč minimalni zmagi proti Crotoneju, v luči boja za končno prvo mesto ne pomeni ničesar.

Junak zadnje zmage Napolija v letu 2017 je bil kdo drug kot Marek Hamšik. Domači so dvakrat zahtevali najstrožjo kazen, vendar ostali praznih rok. Za Neapeljčani je sijajno leto, saj so edini v petih najmošnejših evropskih ligah brez poraza na gostovanjih, v koledarskem obdobju pa so zbrali 96 točk.

“Statistika nič ne šteje. Osvojili smo 96 točk v dveh različnih sezonah. Imamo sijajen niz, da smo prišli do lige prvakov nam je bilo pomembno, tako da nam 48 točk na polovici sezone daje upanje,” je dejal Maurizio Sarri, ki se je dotaknil tudi trenutka, ko je Dries Mertens žogo z roko izbil iz kazenskega prostora, sodnik pa se ni odločil niti za strel iz bele točke niti za pomoč video tehnologije.

Hamšik je zgrešil žogo 30 centimetrov od njega, eden od igralcev Crotoneja se je umaknil, tako da je težko govoriti, da je bilo namerno. Žogo je videl v zadnji sekundi. Bomo govorili o nogometu ali bomo še naprej o tem,” je na novinarska vprašanja odvrnil Sarri. Napoli ima s tekmo več štiri točke prednosti pred Juventusom.