Chiellini: Za Ronalda smo žrtvovali Caldaro

Serie A 6. Avg 20189:56 > 9:57
Claudio Villa, Getty Images Sport

Steber obrambe torinskega Juventusa Giorgio Chiellini je dejal, da Mattia Caldara ni imel veliko možnosti, ko se je klub pogajal za Cristiana Ronalda.

“Mattia je bil v zelo težki situaciji. Skoraj nemogoče je bilo zavrniti prestop. Takšno je tržišče, a prihod Ronalda je pomenil, da moramo nekoga žrtvovati,” je dejal legendarni Giorgio Chiellini o njegovem prijatelju Mattii Caldari, ki je ob prihodu Cristiana Ronalda moral oditi v Milan, tudi sam pa je rekel, da bi si želel igrati ob boku tako odličnemu nogometašu, kot je Portugalec.

“Na žalost, je bil to Mattia. Res mi je žal zaradi tega, tako kot vsem pri Juventusu. Klub ga je s težkim srcem prodal. On je dober fant in moral bi z nami ostati še vrsto let. Bil je nogometaš, ki je čakal na svojo priložnost, bil je nogometaš prihodnosti. Upam, da mu bom tudi kot nasprotnik lahko pomagal.”

Spomnimo, Caldara je bil del zamenjave Juventusa in Milana. Mladi italijanski obrambni nogometaš je na San Siro odšel z Gonzalom Higuainom, v nasprotno smer pa je nazaj domov prišel Leonardo Bonucci, a kot so italijanski mediji že poročali, je bila ta zamenjva le posledica prihoda Ronalda, zaradi katerega so pri klubu iz Torina morali na svoj račun dobiti nekaj denarja in stabilizirati finančno stanje.

https://twitter.com/ADP1113/status/1026330090697908225